HPVVZC 22

Vrouwen Rood Wit Z gaan vooral genieten op FEBO Zaanstad Cup

Over een kleine 4 weken begint de FEBO Zaanstad Cup 2022 op het complex van vv Assendelft. Aan de afsluiter van het Zaanse voetbalseizoen zullen in totaal 19 teams bij de heren en 10 teams bij de vrouwen deelnemen. In aanloop naar het toernooi worden de deelnemende clubs in de Schijnwerpers gezet

Rood Wit Zaanstad zal, net als vorig jaar weer met maar liefst 3 teams aanwezig zijn. Zowel de zondag selectie, de zaterdag selectie en het vrouwen team zullen aan het einde van de maand te bezichtigen zijn.

De 3 teams waren dit seizoen wisselend succesvol in de competitie. Het zaterdag degradeerde namelijk naar de 5e klasse, terwijl het zondag team de nacompetitie in gaat en het vrouwen team zelfs kampioen werd in de najaarsreeks van de 30+ 7*7 competitie op vrijdagavond.

Aanvoerster van het vrouwen team Selda Ilgun: Wij vormen echt een vriendinnenroep die voorheen alleen maar met elkaar trainde. Inmiddels spelen we nu 2 jaar bij Rood Wit Zaanstad en eerlijk gezegd was dat in het begin voor sommige leden wel wennen om een vrouwen team binnen de club te hebben. Maar inmiddels worden we stapje voor stapje steeds meer geaccepteerd en voelen we ons erg welkom in de Rood Witte familie. We willen met ons team graag een voorbeeld zijn in de Turkse gemeenschap en we merken dan ook dat er steeds meer meiden en vrouwen zich aanmelden om met ons mee trainen. Het zou mooi zijn als dat uiteindelijk ook leidt tot nieuwe aanmeldingen, zodat we een 2e team voor de 7*7 competitie in kunnen gaan schrijven.

Ondanks dat we nu een groep hebben van 14 vrouwen, hebben we ons bewust ingeschreven voor deze 7*7 competitie, aangezien ivm werkzaamheden niet iedereen altijd aanwezig kan zijn. Het spelen op een heel veld zal voor ons tijdens de Zaanstad Cup dan ook weer een grote aanpassing worden. Naast enigszins toch wel het niveau verschil met de andere deelnemers, was dat vorig jaar voor ons misschien wel de grootste tegenstander. Maar we zullen er weer alles aan doen om de komende editie zo goed mogelijk voor de dag te komen. 

Met de loting werd bekend dat Rood Wit Zaanstad Vr in de, op papier iets makkelijkere, poule A terecht gekomen is, samen met Assendelft, Zaandijk, Hercules Zaandam en Saenden. Sowieso hebben we vooraf geen verwachtingen voor het toernooi, behalve dat we weer enorm veel plezier zullen gaan hebben. Tijdens de wedstrijden zullen we (onderling) nog zeer serieus zijn, maar we zullen vooral weer gaan genieten  


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties