HPVVZC 22

Roy de Saegher (BW) kijkt uit naar “onbekende” tegenstanders FEBO Zaanstad Cup

Over 2 weken is van 28 juni t/m 2 juli de FEBO Zaanstad Cup 2022 op het complex van vv Assendelft. Aan de afsluiter van het Zaanse voetbalseizoen zullen in totaal 18 teams bij de heren en 10 teams bij de vrouwen deelnemen. In aanloop naar het toernooi worden de deelnemende clubs in de Schijnwerpers gezet

Ook dit jaar is Blauw Wit W. weer goed vertegenwoordigd op de tweede editie van de FEBO Zaanstad Cup. Naast het Heren en Vrouwen team zal ook de JO08 mee gaan doen met de Zaanstad Pup Cup, dat dit jaar voor de eerste keer gehouden wordt.

Roy de Saegher kijkt in ieder geval weer uit naar de komende editie. De clubman is niet alleen lid van het hoofdbestuur maar is ook al ruim 4 jaar de vaste assistent scheidrechter van het eerste elftal. Zelf speelde hij ook nog enkele jaren in de selectie van Blauw Wit W., al was dat wel voornamelijk in het 2e elftal. Roy de Saegher: Het leuke aan de Zaanstad Cup is dat je ook tegen teams komt te spelen, die je normaal niet tegen zal komen in de competities. Vooral ook nu sinds enkele jaren de bekercompetitie is gesplitst voor de zaterdag- en zondag teams.

Blauw Wit W, dat in 1988 één maal de Troost Cup (voor afvallers 1e ronde Zaanstad Cup) wist te winnen, treft het dan ook met de poule indeling met de zondag teams van Fortuna W., Rood Wit Zaanstad en Zaandijk. Sp.Krommenie (zat) dat de poule compleet maakt, was dit seizoen wel al 2x de tegenstander in de competitie. Normaal gesproken zal Fortuna W. (zon) de sterkste zijn van de poule, maar ik denk dat de overige 4 teams aan elkaar gewaagd zullen zijn, dus dat zullen leuke en spannende wedstrijden gaan opleveren.


We zullen zo veel mogelijk gaan spelen met de huidige groep, inclusief de spelers die volgend seizoen zullen gaan stoppen. Waarschijnlijk zullen er wel al enkele nieuwe spelers mee gaan doen.  Om toch enigszins goed voorbereid te zijn, trainen we nog 1x per week onder leiding van de nieuwe elftalleider Simon Kramer. Hij zal ook samen met Remco van Houten (VTZ) en Danny Roos (oud 1e speler) de coaching doen tijdens het Toernooi. Onze nieuwe trainer Larbi Loukou zal dan vanaf de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de groep staan. Hopelijk kunnen we met elkaar nog voor een passende afsluiting zorgen van het succesvolle seizoen.   


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties