HPVVZC 22

Zaanstad Cup ook voor Pupillen en Walking Football teams

Terwijl de competities nog volop gaande zijn, wordt er ook steeds meer bekend over de invulling van de FEBO Zaanstad Cup bij vv Assendelft eind juni. Dit jaar zal er aanvullend op dé Zaanse seizoenafsluiting namelijk ook de Zaanstad Pup Cup en de Zaanstad Senior Cup plaats vinden.  De organisatie van deze 2 toernooien ligt, in samenwerking met hoofdorganisator SportsGen, vooral in handen van TC Sports van Sven Talsma en Lex Constant. 

Sven Talsma: “De Zaanstad Pup Cup is voor alle Zaanse teams in de categorie O07 t/m O10. Alle clubs hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen en de inschrijvingen komen langzaam op gang. Inmiddels zitten we op meer dan 30 teams, maar we verwachten dat dat aantal deze dagen nog verder zal stijgen. Afhankelijk van het uiteindelijke aantal inschrijvingen per leeftijdscategorie spelen de teams eventueel eerst één kwalificatie wedstrijd voor het Toernooi. Deze wedstrijden vinden dan bij de thuisspelende club plaats en zullen worden gespeeld op 21 juni t/m 24 juni. Welke teams er tegenover elkaar komen te staan wordt bepaald door de loting die op donderdag 2 juni bij vv Assendelft plaats vindt. Het is de bedoeling dat de aanvoerders van de deelnemende teams dan ook aanwezig zijn, zodat ze kunnen helpen bij de loting. 

Tijdens de FEBO Zaanstad Cup, dat plaats vindt van 28 juni t/m 2 juli, worden vervolgens elke doordeweekse dag van 17.00 uur tot ongeveer 19.30 uur de poulewedstrijden gespeeld. Per avond zijn er in principe 2 poules van 5 teams die strijden om de beste te zijn van de Zaanstreek. Rondom de wedstrijden zal freestyle voetballer Ufuk Ulker ook nog enkele demonstraties geven.  Alleen bij de O07 zal er op de avond zelf nog geen winnaar bepaald worden, zij spelen dé finalewedstrijd namelijk op zaterdag voorafgaand aan de grote finale van de Zaanstad Cup.   

We hebben meerdere jonge Zaanse (prof)voetballers die actief zijn bij een BVO, bereid gevonden om eventuele kwalificatiewedstrijden en/of poule wedstrijden te fluiten. Deze jongens zijn een mooi voorbeeld voor de deelnemende pupillen dat voetbaldromen uit kunnen komen.   

Naast de Zaanstad Pup Cup organiseren we ook de Zaanstad Senior Cup, deze Cup is bedoeld voor de zogenaamde Walking Football teams. Dit Toernooi zal plaats vinden op de Finaledag 2 juli van de FEBO Zaanstad Cup, waarbij we rekenen op 8 deelnemende teams verdeeld over 2 poules. Op dit moment hebben vv Assendelft, SVA en Telstar al toegezegd met 1 of meer teams mee te doen en zijn we nog in gesprek met enkele andere teams op het deelnemersveld rond te krijgen. De finale van dit toernooi zal in de rust van de finale van de FEBO Zaanstad Cup gespeeld worden.

Met de organisatie van deze 2 Toernooien hopen we dat de Zaanstad Cup een nog breder publiek zal aanspreken en dat we voetballers en toeschouwers van jong tot oud nog meer kunnen binden aan dé Zaanse voetbalafsluiting van het seizoen”


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties