Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: fikse nederlaag Jong AZ

Jong AZ ging vrijdagavond onderuit tegen FC Den Bosch. In Stadion De Vliert eindigde het eerste uitduel van het seizoen in 6-0.

Jong AZ-coach Leeroy Echteld voerde drie wijzigingen door in de basis ten opzichte van de 6-1 thuiszege op Roda JC. Daniël Virginio Deen stond tussen de palen in plaats van Rome-Jayden Owusu-Oduro. Verder konden ook vleugelaanvallers Jayen Gerold en Ro-Zangelo Daal konden rekenen op een basisplaats.

Virginio Deen meteen getest
De openingsfase van het duel in Stadion De Vliert was voor de thuisploeg. Zo schoot Byron Burgering al na dertig seconden over het Alkmaarse doel, en een minuut later werd AZ-doelman Virginio Deen voor het eerst getest op een inzet van spits Törles Knöll. De Bosschenaren bleven gevaarlijk met schoten van Thijs van Leeuwen en opnieuw Knöll. De Alkmaarse sluitpost had echter een antwoord op beide doelpogingen en hield voorlopig zijn doel schoon.

De thuisploeg op voorsprong
Na een kwartier spelen was het alsnog raak voor FC Den Bosch. Uit een corner kwam de bal terecht bij Danzell Gravenberch. De in Amsterdam geboren aanvaller haalde hard uit en opende de score: 1-0. Even later werd de Noord-Brabantse voorsprong verdubbeld door Thijs van Leeuwen. De middenvelder zag zijn afstandsschot via de paal achter Virginio Deen verdwijnen: 2-0.

Henderikx maakt 3-0, Zeefuik dichtbij
Met iets minder dan een half uur op de klok kwam de ploeg van trainer David Nascimento zelfs op 3-0. Verdediger Stan Henderikx kopte de bal binnen vanuit een corner. Aan de andere kant van het veld was Jong AZ plotseling dichtbij een treffer. Een schot van Lequincio Zeefuik werd namelijk ternauwernood van de lijn gehaald. Beide ploegen gingen vervolgens rusten met een 3-0 tussenstand op het scorebord.

Verder met tien man
Jong AZ leek goed aan de tweede helft te beginnen en was direct gevaarlijk met een schot van Zeefuik, maar de inzet van de spits ging over het doel van Pepijn Van de Merbel heen. Vijf minuten later was Byron Burgering namens de thuisploeg wel trefzeker. Voor de bezoekers uit Alkmaar was de gifbeker nog niet leeg. Jong AZ moest namelijk verder met tien man nadat vleugelverdediger Jeremiah Esajas een directe rode kaart ontving voor een overtreding op Sheddy Barglan.

Kansen Smit en Van Aken
Ondanks het ondertal en de ruime achterstand wist de beloftenploeg toch een aantal goede kansen te creëren. Een hard afstandsschot van middenvelder Kees Smit belandde op de vuisten van keeper Van de Merbel, en ook een knappe poging uit de draai van invaller Jurre van Aken werd uit het doel gehouden door de Brabantse sluitpost.

Nog twee tegentreffers
In de slotfase van het duel was FC Den Bosch nog tweemaal trefzeker met doelpunten van debutant Denzel Kuipers en Hicham Acheffay. Na iets meer dan negentig minuten spelen klonk vervolgens het fluitsignaal en daarmee eindigde een off-night voor Jong AZ in een 6-0 nederlaag.

Opstelling Jong AZ: Daniël Virginio Deen; Elijah Dijkstra (60. Jurre van Aken), Jorn Berkhout, Rayan Atikallah, Jeremiah Esajas; Job Kalisvaart, Kees Smit, Kasper Boogaard (60. Sem Dekkers); Jayen Gerold (60. Kasper Booggaard), Lequincio Zeefuik (60. Sem van Duijn), Ro-Zangelo Daal (81. Kevin Toppenberg).