HPVVZC 22

Sporting Krommenie MO20 maakt debuut op FEBO Zaanstad Cup

Volgende week dinsdag begint op het complex van vv Assendelft de 2e editie van de FEBO Zaanstad Cup 2022 en in totaal zullen er 14 clubs met 28 teams mee gaan doen. Sporting Krommenie zal net als KFC, Rood Wit Zaanstad en WSV’30 met 3 teams vertegenwoordigd zijn, waarvan er 2 teams zelfs hun debuut op het toernooi zullen maken.

Het zondag team was vorig jaar wel al aanwezig en moest op de eerste editie genoegen nemen met een 9e plek. De zaterdag selectie en de nieuwe MO20 daarentegen zullen dus voor het eerst gaan deelnemen aan de Zaanse seizoensafsluiter. 

De speelsters van de MO20, die in de voorjaarscompetitie 3e werden in de 1e klasse, kijken in ieder geval al heel erg uit naar het Toernooi. Het leeftijdsverschil en de zware poule indeling met titelverdediger KFC VR (zon), KFC VR (zat), WSV’30 en Blauw Wit W schrikt ze daarbij, volgens Technisch Coördinator Jan Heijne, niet af. De jonge ploeg is volgens hem juist erg benieuwd naar waar ze precies staan en hoe leergierig als ze zijn, willen ze alle ervaringen meenemen naar het nieuwe seizoen. Ze hebben de afgelopen weken goed doorgetraind, maar gaan vooral zonder enige verwachtingen lekker voetballen en ongeacht de resultaten willen ze ook genieten van de sfeer en de gezelligheid.

Jan Heijne ziet de meiden/vrouwen afdeling, waarvoor hij in de Technische Commissie onder andere verantwoordelijk voor is, van Sporting Krommenie de laatste jaren nog steeds flink groeien. Mede dankzij de inzet van Victor de Jong en Gwendolyn de Koning hebben we flinke stappen kunnen maken in het algemene niveau, de betrokkenheid van de speelsters en de grootte van de afdeling.

Komend seizoen bestaat de meiden afdeling naast de MO20 ook nog uit een MO17, MO15 MO13 en een MO11. Voor een structurele doorstroming is het erg belangrijk dat we nu in bijna elke leeftijdscategorie een team hebben. We hebben alleen helaas nog geen vrouwen senioren  team in de gewone competitie, al hebben we wel een groep dames die af en toe op vrijdagavond 7 tegen 7 in toernooivorm tegen andere clubs spelen. We hopen dat de MO20 zich het komende seizoen goed zal ontwikkelen en dan het seizoen daarna de basis van de nieuwe vrouwen selectie zal gaan vormen. Om deze ontwikkeling te stimuleren, hebben we deze week de ervaren vrouwen/meiden trainer John van Loenen aangetrokken. We zijn er van overtuigd dat hij deze groep speelsters weer verder kan helpen, maar eerst volgende week vooral genieten van de eerste keer op de Zaanstad Cup. 


Laatste Zaanstad Cup 2022 publicaties