HPVVZC 21

In de Schijnwerpers Febo Zaanstad Cup: de “Scouts” voor de Zaanse Selecties

Vanavond vanaf 18.00 uur zal er op het complex van WSV’30 bij de laatste poulewedstrijden bepaald worden welke teams morgen op de finale dag van de FEBO Zaanstad Cup 2021 tegen elkaar gaan strijden. De ogen van de Zaanse voetballiefhebbers zullen vanavond en morgen nog voornamelijk op de (nieuwe) spelers en trainers gericht zijn, maar Voetbal Varia richt zich deze week ook op diegenen die dit toernooi (mede) mogelijk maken  

Het “scoutingsteam” onder aanvoering van Edwin Vork staat vandaag centraal, dat verder bestaat uit de (Zaanse) voetbal coryfeeën Ton Faber, Raymond Hoek, Bert Weijer, Marcel Halewijn, John Roos, Ron Pos, Martin de Groot, André Ris, Tom Grootjen, Allyne de Wit en Mitchel Haijen.  

Edwin Vork: “Elke toernooi dag komen we vooraf aan de eerste wedstrijden even bij elkaar om onze bevindingen en het programma door te nemen. We bepalen enigszins aan de hand daarvan wie welke wedstrijden of specifieke spelers / speelsters gaan bekijken en proberen dat zo onbevangen mogelijk te doen. Niet iedereen kan ook elke dag of een hele dag aanwezig zijn, dus de samenstelling van groep “scouts” is steeds verschillend. Maar dat is alleen maar goed, zo krijgen we tenminste verschillende meningen over de teams of bepaalde namen, waardoor we een zo’n goed en objectief mogelijk beeld van iedereen kunnen vormen.

We zullen voor een Zaanse Heren selectie en voor een Zaanse Vrouwen selectie in principe de beste spelers en speelsters van het toernooi gaan selecteren. We willen daar bij wel zorgen voor selecties met spelers en speelsters van zoveel mogelijk verschillende clubs, maar uiteindelijk blijft bij grote verschillen de kwaliteit natuurlijk wel doorslaggevend. 

De Zaanse Heren selectie speelt op dinsdag 17 augustus tegen Jong AZ op het AFAS Traininscomplex in de Wijdewormer. De Zaanse Vrouwen selectie komt in september in actie en zij spelen tegen Telstar. Hoogstwaarschijnlijk zal deze wedstrijd in het BUKO-stadion van Telstar gespeeld worden. We willen deze wedstrijden ook serieus benaderen, dus de intentie is wel om van tevoren een paar keer gezamenlijk te gaan trainen. 

Bij de definitieve bepaling van de selecties zullen we dan ook eerst een longlist met namen maken en vervolgens gaan kijken of die spelers / speelsters in die periode wel beschikbaar zijn. Zo hebben sommige clubs bijvoorbeeld al oefenwedstrijden gepland, maar mochten er spelers van die teams in aanmerking komen voor de selectie dan zullen we zeker in overleg gaan met de trainers/clubs.   

Vrijdag en zaterdag zullen we de resterende wedstrijden in ieder geval gaan gebruiken om de laatste keuzes te maken en dan zal er, nog even onder voorbehoud, volgende week kenbaar gemaakt worden hoe de selecties er uit gaan zien.”


Laatste Zaanstad Cup 2021 publicaties