HPZC 24

(Foto)verslag finaledag Zaanstad Cup 🏆

Op het zonovergoten complex van zvv Zaandijk was zaterdag de grote finaledag van dé seizoenafsluiter van het Zaanse voetbal. Net als de eerdere dagen was het publiek weer massaal toegestroomd om de laatste wedstrijden van de FEBO Zaanstad te bekijken. Naast de (halve)finales werden ook de wedstrijden gespeeld om de overige eindplaatsen te bepalen.

Bij de halve finales van de vrouwen waren het Zaandijk VR en KFC VR die te sterk waren voor respectievelijk WSV’30 en Assendelft. Beide teams wonnen uiteindelijk met 3-0 en konden zich opmaken voor het 2e onderling duel dit Toernooi. In de poulefase was KFC VR nog de sterkste, maar tijdens de finale was Zaandijk de bovenliggende partij. In één van de spaarzame uitvallen, was het echter KFC VR dat de score wist te openen. De tweede helft was nog maar net begonnen of de “thuisclub” wist via een schot van grote afstand op gelijke hoogte te komen. Zaandijk VR kreeg nog wel enkele (kleine) kansjes om de wedstrijd te beslissen, maar penalty’s moesten uitsluitsel bieden. Pas na 12 penalty’s toen KFC VR op de lat schoot. Zaandijk wist door de misser de Zaanstad Cup, net als in 2022, op haar naam te schrijven.

Rood Wit Zaanstad was de meest verrassende ploeg in de halve finales bij de heren. Zij speelden daarin tegen KFC en ook nu liet Rood Wit Zaanstad zich weer van haar beste kant zien. Ondanks enkele grote kansen eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel, waarna Rood Wit zich via penalty’s plaatste voor de finale. Ook in de andere halve finale tussen Assendelft en Fortuna Wormerveer werd niet gescoord, waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. Fortuna nam deze beter en plaatste zich daarmee voor de finale.

In de finale was Fortuna Wormerveer de beter voetballende ploeg, al hadden ze wel een fout in de Rood Wit verdediging nodig om op voorsprong te komen. Rood Wit ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daarbij enkele grote kansen, maar het was uiteindelijk Fortuna dat vlak voor tijd de wedstrijd besliste met nog twee doelpunten en het Toernooi voor de eerste keer won.

Daarmee kwam er een einde aan een fantastische week vol voetbal en veel gezelligheid en was óók deze 4e editie weer een groot succes. Organisator SportsGen en gastclub Zaandijk keken dan ook met een goed gevoel terug op de FEBO Zaanstad Cup 2024. Volgend jaar wordt het toernooi op het complex van Fortuna W gespeeld.  

Eindstanden en uitslagen per poule of finaledag

Foto’s Zaanstad Cup / SportsGen


Naar alle Zaanstad Cup 2023/24 publicaties