ClubsHPSaenden

2e seizoenshelft Saenden start misschien al extra vroeg

Saenden maakt dit seizoen haar debuut in de 2e klasse zondag en kent tot nu toe qua uitslagen een wisselvallig seizoen. Knappe overwinningen werden afgelost met ruime nederlagen en de ploeg is inmiddels terug te vinden op de 11e plek met 13 punten. De stand is echter wel vertekenend aangezien de ploeg van Guillaume Groot tot nu toe maar 9 wedstrijden speelden en bijna alle overige ploegen al op 10 of 11 wedstrijden staan. Qua verliespunten staat Saenden bijvoorbeeld nog steeds gelijk met KFC dat op een 4e plek staat.

Met de verzwaarde degradatieregeling in het achterhoofd, is het uiteraard wel zaak om resultaat te boeken in de inhaalwedstrijden. De voorsprong op nummer 12 Spirit’30 is 5 punten en die plek betekent directe degradatie. Gezien het vertoonde spel moet Saenden daarboven kunnen blijven, maar ook de nummer 9 moet uiteindelijk nacompetitie spelen. De achterstand is 3 punten op het op dit moment veilige Bloemendaal met nog 2 wedstrijden tegoed. Het is dus nog lastig in te schatten hoe het getoonde niveau van Saenden precies verhoudt tot de stand en waar het in de 2e seizoenshelft voor zal moeten of misschien wel voor kunnen gaan strijden.

Op dinsdag 3 januari gaat de ploeg weer in training en de eerste inhaalwedstrijd is thuis tegen ZAP.  Zoals het er nu uitziet, is de planning dat deze wedstrijd al op zondag 8 januari wordt gespeeld. Op de oorspronkelijk speeldatum van 15 januari had Saenden namelijk al een trainingskamp in Spanje gepland. Het is nog wachten op de KNVB en/of ZAP of de wedstrijd definitief een week vervroegd kan worden en of het trainingskamp dan ook door kan gaan. Voor dinsdag 17 januari staat er sowieso een oefenwedstrijd bij Assendelft op het programma en dan wacht op zondag 21 januari weer de belangrijke competitiewedstrijd tegen nummer 10 JVC

Laatste Saenden publicaties