ClubsHPSC 2122Zaandijk

zvv Zaandijk (zon) heeft beste doelsaldo 1e periode Super Cup vrouwen

Bij de vrouwen was het zondag team van zvv Zaandijk de eerste winnaar van een periode van de Super Cup, die na vele jaren weer terug is in de Zaanstreek. De Super Cup was in de jaren ’80 en ’90 zeer populair in het Zaanse voetbal en is voor het team dat uiteindelijk het beste doelsaldo heeft gescoord. Afgelopen zondag kreeg de koploper van de 3e klasse de prijs, net als vroeger een bal,  uitgereikt voor de winst in de eerste periode.

Trainer Peter Tania heeft de Super Cup overigens vroeger zelf ook een keer gewonnen. De voormalige spits: we hebben met WFC aan het einde van het seizoen zelfs een keer 5 penalty’s moeten nemen op het terrein van BPV. We waren precies gelijk geëindigd met een ander team en de penalty’s moesten dan bepalen wie het algemeen klassement en dus de gigantische beker had gewonnen. Peter Tania vindt het dan ook leuk dat net als de Zaanstad Cup de Super Cup weer terug is en dat zijn team de eerste periode heeft gewonnen. Hij ziet het vooral als een (kleine) bevestiging van dat ze op de goede weg zijn met de vrouwen en meiden afdeling van Zaandijk.

Ik ben nu bijna 4 jaar trainer van de ploeg en sinds een jaar neem ik ook plaats in het zogeheten Technisch Hart van de club. Alle afdelingen zijn daarin vertegenwoordigd en veelvuldig hebben we dan onderling overleg. We proberen daarin vooral een organisatie neer te zetten, wat uiteindelijk moet leiden tot een structurele doorstroming van de meiden en jongens naar de senioren teams, waardoor je selecties zo veel mogelijk uit eigen meiden en jongens komen te bestaan.

Naast dat we steeds vaker jonge meiden bij het team halen, spelen we ook regelmatig mix wedstrijden op basis van leeftijden. We nodigen dan ook speelsters uit van de andere senioren teams, de meiden teams, maar ook de meiden die nog bij de jongens spelen. De speelsters kunnen niet alleen wennen aan het niveau, het geeft de trainers ook weer veel inzichten waarmee ze aan de slag kunnen. Op deze manier wordt de groep waaruit we kunnen kiezen steeds groter en dat is een positieve ontwikkeling voor de lange termijn.

Voor de korte termijn is de ambitie in ieder geval meespelen in het linker rijtje en gedurende het seizoen kun je de doelen dan altijd nog bijstellen. Op dit moment staan we eerste in de poule, maar er zijn nog enkele sterke concurrenten waar we nog niet tegen gespeeld hebben. Meedoen om een periode titel zou al mooi zijn en hopelijk winnen we de Super Cup bal nog een keer, want dat zou betekenen dat we goede resultaten halen!

Op de tweede foto nemen trainer Peter Tania (m) en aanvoerster Amber Tania de Super Cup periode bal in ontvangst. 

De ballen voor de periodewinnaars zijn beschikbaar gesteld door sportwinkel Sport 2000 Zaandam en Helder TeamSports, specialist in sublimatiekleding voor oa voetbalteams