AssendelftClubsHP

Eerste avond “train de trainers” vv Assendelft

Afgelopen vrijdag organiseerde Technisch Coördinator Marco van Biljouw van vv Assendelft de eerste “train de trainers” avond van dit seizoen. De avonden zijn bedoeld voor de jonge en/of onervaren trainers van de onderbouw. Marco van Biljouw: “We hebben bij vv Assendelft bewust veel jonge trainers die ook een binding hebben met de club, doordat ze bijvoorbeeld in hogere jeugdteams of in de selectie spelen.

We proberen de trainers rondom en tijdens de trainingen en wedstrijden sowieso zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook binnen het jeugdbestuur evalueren we regelmatig de ontwikkelingen van de trainers, waardoor we steeds een goed beeld hebben wat er binnen de jeugdafdeling speelt en waar behoefte aan is. 

De “train de trainers” avonden zijn een uitvloeisel van dit gevoerde beleid bij vv Assendelft. Elke avond zullen we een ander onderwerp behandelen en we hebben al diverse trainers bereid gevonden die een avond voor hun rekening zullen nemen. We zijn ook nog in gesprek met andere trainers, ook van buiten vv Assendelft, die misschien willen helpen om het aanbod met handvatten uiteindelijk zo divers mogelijk te krijgen.”

Vrijdag kregen de trainers de handvatten aangereikt van 1e elftal speler en (oa) O10 trainer Sven Talsma. De avond werd eerst geopend met een korte theorie, waarna de groep naar de voorbeeldtraining met spelers van de O10 op het A-veld ging. De trainers werden door Sven Talsma tijdens de training continu uitgedaagd mee te denken en de oefeningen steeds actief aan te passen als de oefening té makkelijk of juist té moeilijk bleek te zijn. 

Marco van Biljouw was, ondanks enkele afberichten,  in ieder geval zeer tevreden over het verloop van de eerste avond. “Sven liet zien dat (bijna) elke oefening, door simpele aanpassingen, op elk niveau uitgevoerd kan worden. Het dwingt de trainers alleen wel na te denken over wat de spelers kunnen en wat de uitvoering op een bepaald moment vraagt. Komende weken zullen we bij de trainers gaan kijken hoe zit dit oppakken in hun benadering naar hun spelers en over 4-5 weken zal de volgende avond georganiseerd worden, met weer een andere trainer en een nieuw thema.”   


Laatste vv Assendelft publicaties