ClubsFWHPSC 2122

Ambitieus Fortuna W (zat) pakt 1e periode Super Cup

Fortuna W. (zat) was de eerste winnaar van een periode van de Super Cup, die na vele jaren weer terug is in de Zaanstreek. De Super Cup was in de jaren ’80 en ’90 zeer populair in het Zaanse voetbal en is voor het team dat uiteindelijk het beste doelsaldo heeft gescoord. Afgelopen zaterdag kreeg de ploeg van trainer Marcel Blank na de topper tegen De Volewijckers de prijs, net als vroeger een bal,  uitgereikt voor de winst in de eerste periode.

Helaas bracht de prijs zaterdag geen geluk en ging de topper tegen De Volewijckers met 3-4 verloren, waardoor de ploeg een kleine pas op de plaats moet maken in de zaterdag 4e klasse B. Teammanager Klaas van t Veer, die sinds dit seizoen weer betrokken is bij de ploeg, baalt na de wedstrijd nog steeds na van de uitslag. “We willen heel graag hoger op spelen. De afgelopen twee jaar stonden we er steeds goed voor in de competitie, voordat deze werd afgebroken ivm de corona. Ondanks de nederlaag en de opgelopen achterstand op de concurrenten, blijven we er alle vertrouwen in houden dat we uiteindelijk mee gaan doen om de promotieplaatsen. 

We hebben een zeer talentvolle groep, dat een mooie mix is van jonge en ervaren spelers, waarvan sommigen eerder op zondag op een hoger niveau hebben gespeeld. En met Marcel Blank hebben we een trainer die het samen met de gehele begeleiding  zeer serieus oppakt en het maximale van de groep vraagt. Er wordt dan ook 2x per week door de jongens met veel inzet getraind om continu individueel of als groep beter te worden. Als we met dit team op een hoger niveau kunnen spelen, sluit dat ook goed aan bij de ambities van de club en kan er een nog betere doorstroming ontstaan vanuit de jeugd en de O23 die al op een heel hoog niveau spelen.”

Ondanks dat de timing van de uitreiking achteraf gezien niet helemaal gelukkig uitpakte, werd de bal en de schalen bittergarnituur gewaardeerd door de begeleiding en spelers. Klaas van t Veer tot slot : “Uiteraard is de Super Cup (ver) ondergeschoven aan de competitie, maar de tussenstand van de Super Cup wordt toch wekelijks door meerderen van de groep bekeken. Het zegt iets over de prestaties van het team en het is toch voetballers eigen om die weer te kunnen vergelijken met de andere teams. Dan is het mooi dat wij met Fortuna W. (zat) als eerste ploeg een periodebal hebben gewonnen”    

Op de tweede foto nemen trainer Marcel Blank (r) en aanvoerder Kenjiro van der Laan de Super Cup periode bal in ontvangst. 

De ballen voor de periodewinnaars zijn beschikbaar gestald door sportwinkel Sport 2000 Zaandam en Helder TeamSports, specialist in sublimatiekleding voor oa voetbalteams