ClubsHPKnollendam

Knollendam koestert leden en gaat voor weer een 1e elftal

vv Knollendam had het jubileum seizoen, waarin de club 90 jaar bestaat wel anders voorgesteld. De geplande festiviteiten in februari en mei zullen wel gewoon plaats vinden, maar doordat meerdere spelers stopten of een overstap maakten naar een andere club, was vv Knollendam in de zomer genoodzaakt het eerste elftal terug trekken. Even was er zelfs sprake van dat de club ook geen 2e team kon inschrijven maar dat kon met de nodige inzet gelukkig nog voorkomen worden. De club was in ieder geval blij dat hoofdtrainer Andy Huitema evengoed verbonden bleef aan de club een hij traint nu het 2e en 3e elftal.

Andy Huitema:”Het was uiteraard even schakelen om geen eerste elftal te trainen, maar desondanks biedt trainen met een groep die enorm enthousiast is ook de nodige uitdagingen. Elke week zijn er wel gemiddeld wel ruim 15-20 spelers op trainen en daarnaast is de opkomst bij het 4e met 10-15 spelers ook goed te noemen. Normaal gesproken is het dan ook elke donderdag wel gezellig in de kantine. Daarnaast zijn de faciliteiten van de club gewoon top. We hebben misschien maar één (kunstgras)veld hebben, maar het prachtige complex wordt heel goed onderhouden door onze Maandag Ochtend Ploeg.

Voor volgend seizoen zijn we in ieder geval druk aan de slag om weer een eerste elftal te vormen. Binnen het 2e, 3e maar ook het 4e zijn er genoeg spelers die het niveau aan zouden kunnen, maar ze moeten ook selectie voetbal willen spelen. Daarnaast zijn/gaan we in gesprek met de spelers die afgelopen zomer gestopt zijn en hopelijk zijn er ook spelers van buitenaf die de uitdaging samen met ons willen aangaan. Zodra we een redelijke groep potentiële selectiespelers hebben, gaan we dit nog seizoen meerdere oefenwedstrijden spelen, waardoor we ook op een soort sneeuwbal effect hopen. “

Maar de club richt zich ook nadrukkelijk op de huidige leden. Aftredend voorzitter George Zwart:  “al is het dankzijn de corona maatregelen wel lastig, de club probeert wel het nodige voor de spelers te organiseren zoals gisteravond met Leds voetbal. Er waren ruim 30 spelers aanwezig die in het donker een geslaagd onderling toernooitje speelden. En ook de sponsors blijven met de club meedenken, zo hebben we weer de nodige trainingsmaterialen kunnen bestellen, dus we komen wat dat betreft niets te kort.”

Het worden in ieder geval nog drukke maanden voor het bestuur en trainer die binnenkort in gesprek gaan om de huidige situatie te evalueren en te kijken of beide partijen weer open staan voor een contractverlenging. 


Laatste Knollendam publicaties