HPZaandijkZC 24

zvv Zaandijk gaat voor groot voetbalfeest FEBO Zaanstad Cup

Afgelopen dinsdag was er bij zvv Zaandijk weer een bijeenkomst tussen Ed Kuijper en Fleur den Besten van SportsGen en de organisatiecommissie van de club met betrekking tot de voorbereidingen op al weer de vierde FEBO Zaanstad Cup.

Clubvoorzitter Robert Bos, die als speler van het eerste elftal, de laatste edities meemaakte, is zeer enthousiast dat zijn club dit seizoen de gastheer mag zijn van de grote seizoensafsluiter van de clubs in de Zaanstreek. “Afgelopen editie bij Sporting Krommenie waren de eerste contacten met Ed Kuijper en heb ik de ideeën meteen besproken met het hoofdbestuur. Persoonlijk wilde ik het toernooi heel graag organiseren met Zaandijk, mits we maar wel in staat waren om een aparte commissie buiten het hoofdbestuur konden vormen en dat is uiteindelijk gelukt

We beschikken over een grote commissie, waarin in ieder geval alle afdelingen binnen de club vertegenwoordigd zijn. Daarnaast hebben we ook nog Kees Deijle (transport) en Rick Bruijnesteijn (evenementen) bereid gevonden om met hun expertise toe te treden. We hebben een duidelijke taakverdeling, waarin iedereen zich kan focussen op haar/zijn deelgebied. Het voordeel van zo’n grote groep is daarnaast dat we via constructieve discussies tot grotere/betere ideeën komen en dat we een beroep kunnen doen op een gezamenlijk groot netwerk.

We zijn dit seizoen al vroeg begonnen met de voorbereidingen, waarbij we ons in eerste instantie hebben gericht tot de grootste dossiers, zodat we daar al snel zekerheid over hebben. De (extra) faciliteiten (zoals tenten, hekwerk en tappunten) voor op het complex zijn in kaart gebracht en grotendeels al geregeld en ook qua parkeermogelijkheden hebben we al meerdere opties kunnen vastleggen. We mogen sowieso het terrein van het naastgelegen HVE gebruiken en we zijn in gesprek om nóg een groot parkeerterrein te kunnen gebruiken tijdens het Toernooi.

Daarnaast krijgen we steeds meer een beter beeld voor welke taken en hoeveel vrijwilligers we gedurende de dagen nodig zullen hebben. Het is typerend voor de saamhorigheid binnen Zaandijk dat veel leden nu al hebben aangegeven te willen helpen. Naast enkele algemene oproepen, zullen we de komende periode ook gaan proberen de leden zo veel mogelijk persoonlijk te benaderen of ze mee willen helpen om er een groot voetbalfeest van te maken.

Want dat is uiteindelijk ons doel en dan niet alleen op het veld, maar zeker ook daarbuiten. We hebben de afgelopen edities gezien hoeveel voetballiefhebbers er op het Toernooi afkomen, dus we zullen alles goed moeten voorbereiden. Tijdens de FEBO Zaanstad Cup worden bijvoorbeeld ook de poulewedstrijden van het EK gespeeld. De wedstrijden zullen sowieso elke speeldag te volgen zijn op een groot scherm, zodat niemand iets hoeft te missen. En op vrijdagavond als Oranje tegen Frankrijk speelt, willen we naast de wedstrijd groots uitpakken met een Hollandse Avond met een zanger en een DJ.

zvv Zaandijk is misschien relatief een kleine club, maar we willen graag laten zien dat we met onze club in staat zijn om zo’n grote organisatie neer te zetten. Er zal nog veel op ons afkomen en het wordt dan ook nog een hele (mooie) uitdaging, maar we zijn er van overtuigd dat het ons, met onze leden gaat lukken!”

De FEBO Zaanstad Cup en de Reduzs Zaanstad Girls Cup vinden plaats op dinsdag 18 juni tot en met zaterdag 22 juni. De 123inkt.nl Zaanstad PupCup wordt dit jaar op één dag gespeeld en wel op zondag 16 juni. Het deelnemersveld voor de Zaanstad Cup is inmiddels compleet, terwijl er voor de PupCup en de Girls Cup nog voldoende ruimte is om aan te melden. De loting en/of bekendmaking van de poule indelingen zal plaats vinden op donderdag 23 mei

Foto vlnr: Ed Kuijper; Fleur den Besten; Marja Hartland; Kees Deijle; Jan Paul Bekkers; Robert Bos; Karen van Dijk; Erik Rijbroek

Afwezig Patrick Leering, Rick Bruijnesteijn en Danique van Heeringen


Naar alle Zaanstad Cup 2024 publicaties