ClubsHerculesHP

Zeer geslaagde 1e Walking Football Cup

Vrijdagochtend werd er op het complex van Hercules Zaandam de Walking Football Cup gespeeld. De Cup werd voor eerste keer gehouden en werd georganiseerd door Sportbedrijf Zaanstad. Uiteindelijk hadden zich ruim 40 deelnemers opgegeven die verdeeld waren over 6 teams.

De Walking Football Cup bestond uit 2 onderdelen, binnen werden er diverse wedstrijden Walking Football gespeeld en buiten werd er gestreden om de Penaltybokaal. Ook al was het prestatie gedeelte slechts bijzaak deze ochtend, de Penaltybokaal werd uiteindelijk gewonnen door team Hercules en de beker voor de eerste Walking Football Cup ging naar team Kalverlona.

Hercules Zaandam voorzitter Jan de Haas, die aandachtig toeschouwer was, juicht het alleen maar toe dat Sportbedrijf Zaanstad dit soort activiteiten organiseert. “Het is belangrijk dat senioren kunnen en blijven bewegen. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de onderlinge sociale contacten. Ook vandaag blijft iedereen toch weer even gezellig nazitten. Wij willen als club dan ook graag vanaf het voorjaar doordeweeks meer verschillende activiteiten naast het Walking Football (zoals bv jeu de boules en volleybal)  gaan aanbieden waar iedereen aan kan gaan deelnemen.”    

Een van de deelnemers aan de Walking Football Cup was een team van Only Friends en het was merkbaar dat zij vaker met elkaar getraind en gespeeld hadden. Speler Werner Francis: “wij trainen bij Only Friends inderdaad wekelijks met een grote groep onder de naam Older Friends en af en toe spelen we dan ook oefenwedstrijden of toernooitjes. De onderlinge verschillen tussen de teams deze ochtend waren qua ervaring en niveau wel duidelijk zichtbaar. Maar daardoor was het juist des te leuker om te zien dat iedereen de wedstrijden op zijn/haar eigen manier met een bepaalde sportieve fanatisme en/of enthousiasme beleefden. En dat is waar Walking Football uiteindelijk wel om gaat, met elkaar op een leuke manier bezig zijn. “

Organisator Elisa  Vastenhout van Sportbedrijf Zaanstad was dan ook niet alleen zeer tevreden over de grote opkomst maar ook over het verloop van de ochtend. We hadden ook bijvoorbeeld een team met deelnemers van onze Sportkennismaking 10-daagse, waarvan sommige nog nooit gevoetbald hadden. Maar ondanks dat waren ze meteen enthousiast en heeft iedereen met heel veel plezier kennis kunnen maken met Walking Football. Collega en mede organisator Simon den Heeten tot slot: we hebben heel veel positieve reacties gekregen en misschien zullen er zelfs wel enkele deelnemers zich gaan aansluiten bij een club. Het was in ieder geval een zeer geslaagde ochtend  en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar”

In de Zaanstreek wordt Walking Football momenteel structureel aangeboden bij Hercules Zaandam (lees hier) en bij vv Assendelft (lees hier). Clubs die misschien ook willen starten met het aanbieden van Walking Football kunnen meer informatie vinden op de website van OldStars.nl 

Sportbedrijf Zaanstad biedt ook een overzicht met diverse activiteiten voor senioren. Klik hier voor het overzicht

Laatste Hercules Zaandam publicaties