ClubsHPSC 2223WSV

WSV’30 VR gaat voor promotie maar wil vooral groeien als team

Toch enigszins onverwachts werd het ook bij de vrouwen nog een spannende slotdag in de 2e periode van de Voetbal Varia Super Cup. WSV’30 VR had een voor het slotweekend een voorsprong van 5 doelpunten ten opzichte van Assendelft VR, dat de 1e periode had gewonnen. Assendelft VR wist in haar kampioenswedstrijd tegen SVA echter de dubbele cijfers te halen, maar door een 0-5 overwinning bij Schagen bleef WSV’30 VR concurrent Assendelft VR met 1 doelpunt nipt voor. 

Aangezien we in een spannende strijd zijn verwikkeld in de 3e klasse zondag zijn alle ogen vooral gericht op de resultaten van onze concurrenten in de competitie, maar we merkten toch ook dat de Super Cup leefde onder de speelsters. De uitslagen van de andere Zaanse ploegen en dan met name van Assendelft werden toch ook wekelijks gevolgd. We vinden dan het ook een mooie bekroning dat we de Periodebal uiteindelijk hebben kunnen winnen met zo’n jonge groep meiden. 

Na de degradatie vorig jaar uit de 2e klasse is het doel voor dit seizoen om weer te terug te promoveren. Momenteel staan we op een 2e plek met evenveel punten als koploper Volendam en 1 punt voorsprong op nummer 3 Vios W. Wel hebben beide ploegen nog 1  wedstrijd tegoed. Maar nog belangrijker dan het doel is onze doelstelling, namelijk leren voetballen in combinatie met presteren. Maar ook wat is er buiten het veld nodig om je als speelster goed te kunnen ontwikkelen.  Een proces dat we bij WSV’30 al enkele jaren geleden hebben in gezet en als we dat kunnen bereiken dan volgen de gewenste resultaten uiteindelijk vanzelf.  We geloven daarbij dat het belangrijk is dat de meiden uit de jeugdafdeling zo snel mogelijk debuteren in het eerste elftal om hun ontwikkeling nog sneller te laten verlopen. Ze moeten zich dan aanpassen aan het gevraagde niveau en fysiek van het senioren voetbal in de 3e klasse. We hebben in ons team dan ook speelsters van 15, 16 en 17 jaar die inmiddels een belangrijke rol spelen in het team.

Ik doe de trainingen en begeleiding samen met Erik Fritz, die de medegrondlegger is van het dames voetbal bij WSV’30 en deze zomer is daar ook heel bewust nog Nienke Kerssens als teammanager bijgekomen. Zij fungeert als een hele belangrijke buffer tussen de trainers en de speelsters en heeft een hele duidelijk rol in de communicatie en omgang met elkaar. Zoals gezegd hebben we een hele jonge groep en wij kunnen soms nogal veeleisend overkomen, maar Nienke zorgt er dan voor dat we uiteindelijk (weer) op dezelfde golflengte zitten. Zij zorgt op zowel het voetbal als sociale gedeelte voor de duidelijkheid naar de speelsters en ook naar ons toe van wat er gevraagd wordt. Hierdoor kunnen we gezamenlijk nog beter functioneren en groeien als team.  

Zondag 22 januari wordt de competitie hervat, maar dan hebben wij nog een vrije ronde.  Een week later wacht ons dan meteen een kraker als we bezoek gaan bij nummer 3 Vios W.. We moeten dan meteen een goed resultaat behalen om de aansluiting te blijven houden. Het zal in ieder geval uiteindelijk een zware en spannende 2e seizoenshelft worden. En hopelijk kunnen wij onszelf dan voor alle groei en ontwikkeling die wij als team, maar eigenlijk als gehele dames en meiden afdeling van WSV’30, belonen met een promotie!