ClubsHPWSV

WSV’30 wint Freek Hypotheek Toernooi

Vandaag was de slotdag van het Freek Hypotheek Toernooi bij WSV’30. Nadat de teams eerder al op donderdag of vrijdag in actie waren gekomen, waren vandaag de laatste poulewedstrijden bij de “2e” elftallen en de finalewedstrijden bij de hoofdteams. Na enkele spannende wedstrijden wist SVA 2 de 1e plek in de poule vast te houden en daarmee volgen zij Hercules Zaandam 2 op, dat het toernooi vorig jaar won. Bij de 1e elftallen werd de winnaar van vorig jaar Hercules Zaandam zelfs laatste, nadat ze de strijd om de 3e/4e plek met 2-3 verloren van DZS. In een doelpuntrijke finale was WSV’30, Fortuna Wormerveer O23 uiteindelijk met 6-4 de baas. De ploeg van Arjen Zwaan won daarmee de felbegeerde wisselbeker.

De trainer was dan ook tevreden over de wedstrijden van zijn ploeg dit weekend. Vorige week kenden we een teleurstellende deelname aan het toernooi van KFC, waar we uiteindelijk op de 7e plaatste eindigden. Misschien enigszins naïef, maar we hadden er bewust voor gekozen om te werken aan onze speelwijze in plaats van op resultaat te gaan spelen. Dan zie je dat het vertrouwen en de lef in de groep om te blijven voetballen tegen sterke tegenstanders als KFC (5-0) en Assendelft (2-0) nog te broos is. We waren er dan ook op gebrand om dit weekend iets recht te zetten voor onszelf maar ook richting ons eigen publiek. En dan niet alleen qua resultaat, maar we wilden vooral ook laten zien hoe we dit seizoen willen en kunnen spelen.

We beschikken op dit moment over een hele grote selectie met veel jonge spelers die ook echt een band hebben met de club. Er wordt goed en hard getraind en de (nieuwe) spelers tonen zich leergierig tijdens de trainingen en wedstrijden. Als we zien hoe de oefenstof opgepikt wordt en hoe de spelers hun verantwoordelijkheid nemen en elkaar tijdens de wedstrijden op een positieve manier coachen, dan geeft dat de trainersstaf op haar beurt weer positieve energie. We merken dan ook dat er op deze manier al een goede wisselwerking tussen de trainersstaf en de gehele spelersgroep ontstaat. We zullen in ieder geval alle spelers hard nodig hebben, aangezien de kwalitatieve breedte van de selectie uiteindelijk de sterkte van het team bepaalt. Ook dit weekend konden we met het inbrengen van wissels het verschil maken en dat zal ons gedurende het seizoen veel mogelijkheden gaan bieden.

Wel willen we de komende weken de totale selectie nog terugbrengen van 45 naar 38 spelers en daarom zijn we bezig met het opstarten van een 3e selectie team. Ondanks dat ze zelfstandig zullen functioneren, zullen ze wel met dezelfde (trainings)aanpak als de selectie gaan werken. We zullen hierover veelvuldig overleggen met de nieuwe trainer, waardoor we de ontwikkeling van de spelers in de gaten kunnen houden. Gedurende het seizoen zouden er dan ook zeker nog enige verschuivingen tussen beide selecties kunnen plaats vinden.

Volgende week begint voor WSV’30 de bekercompetitie tegen Fortuna Wormerveer (zat), waarna het ook nog speelt tegen FC Purmerend en Always Forward. We zitten in een zware poule en er gaat ook maar 1 ploeg naar de volgende ronde. Ver komen in het beker toernooi zou zeker een mooie uitdaging zijn, dus we zullen de wedstrijden ook serieus benaderen maar het gaat vooral nog om wedstrijdritme op te doen en te werken aan de speelwijze richting de competitie in de 3e klasse. We treffen daarin ten opzichte van vorig seizoen veel nieuwe tegenstanders en ondanks dat ik veel ploegen (nog) niet goed ken, heb ik het wel het idee dat de competitie dit seizoen sterker is geworden. Desondanks is een plek in de top 5 de doelstelling voor dit jaar en willen we gaan meestrijden om één van de periodetitels. Gezien de potentie, de breedte en de ontwikkeling van de groep tot nu toe moet dat zeker haalbaar zijn

Lees ook: KFC wint óók Koppiebar Toernooi vv Assendelft

Uitslagen vrijdag 25 augustus:
Wed 1 WSV’30 1 – DZS 1 3-1
Wed 2 Hercules Zaandam 1 – Fortuna Wormerveer O23 2-3

Uitslagen zondag 27 augustus
Finale WSV’30 – Fortuna Wormerveer O23 6-4
3e/4e plaats DZS – Hercules Zaandam 3-2

Uitslagen Freek Hypotheek Toernooi 2e elftallen
Donderdag 24 augustus:
Hercules Zaandam 2 – DZS 2 0-1
SVA 2 – Jisp 1 1-1
Hercules Zaandam 2 – WSV’30 2 2-1
DZS – SVA 2 0-1
Jisp 1 – WSV’30 2 2-3

Zondag 27 augustus:
Hercules Zaandam 2 – SVA 2 1-2
DZS 2 – Jisp 1 3-1
SVA 2 – WSV’30 2 2-0
Hercules Zaandam 2 – Jisp 1 1-3
DZS 2 – WSV’30 2 3-1


Laatste WSV’30 publicaties