AssendelftClubsHPKFC

KFC wint óók Koppiebar Toernooi bij vv Assendelft

Vanmiddag was op het complex van vv Assendelft de finaledag van het Koppiebar Toernooi. Nadat ’s morgen in het voorprogramma meerdere oefenwedstrijden werden gespeeld tussen onder andere de vrouwen van Assendelft en Saenden, werd om 14 uur afgetrapt voor de finale en de strijd om de 3e en 4e plaats.

Op het B-veld stonden gastheer vv Assendelft en de winnaar van de voorgaande 2 edities Sporting Krommenie tegen over elkaar. Beide ploegen hebben te maken een aantal afwezigen en deden deze wedstrijd niet aan elkaar onder. Een vroege goal in de eerste helft van Sporting Kromennie bleek uiteindelijk de doorslag te geven en daarmee wist de ploeg van Jordi van Beek beslag te leggen op de 3e plaats.

Op het A-veld stonden net als vorige week in de finale van het KFC toernooi, SVA en KFC tegen over elkaar. Ook nu weer waren de ploegen over 90 minuten redelijk aan elkaar gewaagd, waar KFC wel meer fases in de wedstrijd had dat ze de bovenliggende partij waren. Vorige week het publiek nog getrakteerd op maar liefst 9 doelpunten, vandaag werd er ondanks meerdere grote kansen aan beide kanten maar 1x gescoord. Vlak na rust wist KFC uit een mooie aanval toe te slaan. SVA wist in het laatste deel van de wedstrijd nog wel aan te zetten, maar kwam uiteindelijk niet verder dan enkele (kleine) mogelijkheden. KFC versloeg SVA voor de 2e keer in één week en tankte daarmee vertrouwen richting de competitie waar de ploegen elkaar ook zullen treffen in de 2e klasse zondag.

Uitslagen zondag 27 augustus
Finale KFC – SVA 1-0
3e/4e plaats Sporting Krommenie – vv Assendelft 1-0

Uitslagen vrijdag 25 augustus
SVA – vv Assendelft 4-1
KFC – Sporting Krommenie 5-1

Lees ook: vv Assendelft trainer Guillaume Groot positief over voorbereiding
Lees ook: Arjen Zwaan tevreden met winst WSV’30 op eigen Freek Hypotheek Toernooi