AssendelftClubsHP

Guillaume Groot tevreden over voorbereiding Assendelft

Afgelopen vrijdag en zondag werd op het complex van vv Assendelft het Koppiebar Toernooi gespeeld. Waar KFC haar visitekaartje af wist te geven door, na het eigen toernooi, ook dit toernooi te winnen, moest de gastheer genoegen nemen met de 4e plaats. De ploeg van Guillaume Groot verloor vrijdag met 1-4 van buurman SVA en gisteren was Sporting Krommenie met 0-1 te sterk.

De trainer is sinds deze zomer weer verantwoordelijk voor de selectie van Assendelft, waar hij van 2012 tot 2017 ook al voor de groep stond. Guillaume: “De eerste weken voelen echt als een terugkeer in een warm nest. De mensen en alles binnen de club voelt meteen weer vertrouwd aan en ik heb het dan ook heel erg naar mijn zin.”

Ondanks de wisselende resultaten is de de trainer redelijk tevreden over het verloop van de voorbereiding tot nu toe. “De ploeg heeft vorig jaar op een hoger niveau vooral heel compact moeten spelen om dan vanuit de omschakeling eventueel toe te slaan. Dit seizoen willen we graag wat aanvallender gaan spelen, maar dat vergt ook een verandering in de denkwijze van de meeste spelers. Dat zal dan ook nog even tijd kosten en dat zie je ook terug in het getoonde spel tot nu toe. Vorige week op het KFC toernooi, maar ook afgelopen vrijdag in bepaalde fases van de wedstrijd tegen SVA hebben we redelijk gespeeld, maar zondag was het gewoon niet goed genoeg. Maar zoals gezegd dat hoort ook bij de opbouwfase waarin we momenteel zitten.

We zijn in ieder geval zeer tevreden over de sterkste en breedte van de selectie, al missen we nog enkele belangrijke spelers. De nieuwe spelers die deze zomer zijn gekomen voegen duidelijk wat toe en worden ook goed opgenomen in de groep, dat uit veel jonge en talentvolle spelers bestaat. De spelers moeten alleen nog meer gaan herkennen en beseffen dat ze over meer kwaliteiten beschikken dan dat ze tot nu toe laten zien. We leggen de lat bewust hoog voor iedereen en willen de spelers het gevoel meegeven dat er meer mogelijk is. We hebben een goede opkomst op de trainingen en er wordt ook steeds hard en met veel enthousiasme getraind. De ploeg wordt steeds fitter en de sfeer binnen de groep is heel positief, al zou het wel fijn zijn als we, middels een goed resultaat, ook een bevestiging krijgen dat we op de goede weg zijn”

Dinsdag speelt Assendelft nog een zware oefenwedstrijd tegen Zwaluwen, voordat aanstaande zaterdag de 1e bekerwedstrijd tegen SCPB’22 op het programma staat. Daarna speelt Assendelft voor de beker nog tegen EDO en Victoria. “We hebben een bepaald beeld van hoe we met deze groep willen spelen en deze wedstrijden zullen we dan ook vooral gebruiken om de laatste puntjes op de i te zetten in onze speelwijze. “Zondag 24 september begint vervolgens de competitie met een uitwedstrijd bij HSV, terwijl een week later de eerste derby van het seizoen op het programma staat tegen SVA.

“We zitten in een pittige maar mooie competitie met enkele sterke teams en natuurlijk ook de andere Zaanse ploegen SVA, KFC en Saenden. We kijken dan ook heel erg uit naar het seizoen en we denken dat het met deze groep zeker mogelijk moet zijn om mee te gaan spelen om de plaatsen in het linker rijtje.”

Lees ook: KFC wint óók Koppiebar Toernooi bij vv Assendelft
Lees ook: Arjen Zwaan tevreden met winst WSV’30 op eigen Freek Hypotheek Toernooi


Laatste vv Assendelft publicaties