ClubsHPWSV

WSV’30 en Fortuna Wormerveer O23 in finale Freek Hypotheek Toernooi

Vrijdagavond was op het complex van WSV’30 de 2e avond van het Freek Hypotheek Toernooi. Waar donderdag de 2e teams en Jisp 1 in actie kwamen, was het gisteravond de beurt aan de 1e teams. Net als donderdag was er weer een redelijk aantal toeschouwers op de wedstrijden afgekomen en was het gezellig druk langs de velden.
Met gastheer WSV’30 tegen DZS en titelverdediger Hercules Zaandam tegen Fortuna Wormerveer O23 stonden er 2 wedstrijden op het programma, waarbij de winnaars zich zouden plaatsen voor de finale aanstaande zondag.

Op het B-veld ontstond er een leuke wedstrijd tussen de vooral ervaren spelers van Hercules en de jonge talenten van Fortuna. De ploeg uit Wormerveer beschikt over enkele zeer technische spelers en was voetballend gezien misschien ook wel de bovenliggende partij al moesten ze het fysiek nog wel regelmatig afleggen. De wedstrijd ging in ieder geval gelijk op (1-1 met de rust) en een misverstand in de verdediging van Fortuna leek de wedstrijd te gaan beslissen. Echter met 2 prachtige doelpunten werd de stand in de slotfase nog omgebogen en wist Fortuna de titelverdediger niet onverdiend uit te schakelen.

Tegenstander in de finale moest komen uit de wedstrijd WSV’30 – DZS, waar de thuisploeg probeerde met verzorgd voetbal de aanval te zoeken. In de eerste helft had de ploeg nog meerdere keren moeite om onder de druk van de zaterdag 4e klasser uit te komen en wisten de bezoekers zelfs op een 0-1 voorsprong te komen. Voor rust werd de stand nog gelijk getrokken, waarna in de 2e helft het verschil in kwaliteit alsnog de doorslag gaf. De ploeg van Arjen Zwaan won uiteindelijk met 3-1 en mag zondag proberen de wisselbeker in eigen huis te houden.

Naast de finale en de wedstrijd om de 3e/4e plaats worden zondag ook de laatste poulewedstrijden gespeeld bij de 2e teams + Jisp1