ClubsHPWSV

WSV’30 volop in beweging

Ondanks alle maatregelen en beperkingen was er woensdagavond evengoed weer genoeg te doen op het complex van WSV’30. Op 2 velden werd er volop getraind door de jeugd en later op de avond stond er ook nog een onderlinge wedstrijd op het programma met gemixte teams van spelers van de JO17 en de JO19. Volgens Hoofd Jeugd Opleiding Marciano Sleeswijk is het ondanks de Corona periode elke dag nog druk op en rondom het complex. Het valt hem sowieso op dat de opkomst, ondanks het gemis van de competitie, bij alle groepen nog steeds goed is. Groot voordeel bij WSV’30 is dat de ouders vanaf de parkeerplaats een goed overzicht hebben over het A-veld, dus ook zij hoeven gelukkig niet veel te missen en zo blijft er ook nog enige binding bestaan met de ouders.

Doelstelling WSV’30

Marciano is pas sinds dit seizoen werkzaam bij WSV’30 en is erg onder de indruk van de grootte van de club en het complex met oa een eigen hal, 2 kantines en kunstgras (panna) velden. Bij zijn werkzaamheden wordt hij geholpen door zijn vaste assistent Lisanne Potthoff. Al 13 jaar werken zij succesvol samen, bij Diemen in dezelfde rol en bij oa DZS als trainer. Vorig seizoen waren ze nog verantwoordelijk voor de selectie van ZCFC. Nu is het duo verantwoordelijk voor het neerzetten van een duidelijk technisch beleid binnen de jeugdafdeling, dat op langere termijn moet resulteren naar een structurele doorstroming naar de senioren. Overigens zal de doorstroming dit seizoen nog vooral een luxeprobleem opleveren, aangezien maar liefst 3 van de 4 JO19 teams overgaan naar de senioren. Daarbij bestaat de huidige selectie uit voornamelijk jonge en talentvolle spelers, dus er wordt al gekeken naar het oprichten van JO23 team of een Zaterdag selectie om volgend seizoen voor iedereen een plek te kunnen waarborgen.

Eigen trainers opleiden

Met met name Rob Luttik, die de jeugdafdeling vertegenwoordigd in het hoofdbestuur hebben Marciano en Lisanne een meer-jaren plan uitgestippeld, die ze stap voor stap willen gaan invullen. Ze concentreren zich nu vooral op het neerzetten van een organisatie en ze zorgen er voor dat alle randvoorwaarden voor de trainers aanwezig zullen zijn. De goede samenwerking met de jeugdvoorzitter en de aanwezige coördinatoren binnen de jeugdafdeling zijn daarbij al cruciaal gebleken en hebben al tot de tot de eerste stapjes geleid. Zo is er onder andere voor elke categorie nu een hoofdtrainer aangesteld, die in principe als aanspreekpunt naar hun maar ook naar de overige trainers in die betreffende categorie zullen fungeren. Qua de invulling van de trainersposities willen ze zich vooral richten op spelers/vrijwilligers binnen de club, die zich dan met hun begeleiding verder kunnen ontwikkelen en uiteindelijk misschien wel een cursus bij de KNVB kunnen gaan doen. Voor Marciano en Lisanne bestaat het begeleiden van deze trainers, naast het meegeven van basis handvatten, vooral uit het stimuleren dat de trainers met een eigen inbreng komen. Een opstelling of oplossing mag niet afhankelijk zijn van een beleidsplan, maar is afhankelijk van de aanwezige spelers en/of wedstrijdsituatie. Rekening houdend met de corona maatregelen is er periodiek  dan ook een trainersoverleg waar de trainers vooral uitgedaagd worden om zelf met oplossingen te komen voor aangereikte spelsituaties. 

Hofjes Toernooi

Naast het technische gedeelte, kijkt het duo samen met de coördinatoren, er ook op toe dat alle trainers activiteiten organiseren voor zijn/haar team. Ze merken dat alle trainers, vooral in deze periode, daarin hun verantwoordelijkheid nemen. Er is daarbij tussen de trainers en/of spelers van de verschillende teams inmiddels een sportieve rivaliteit ontstaan. Teams dagen elkaar uit, waardoor er heel veel onderlinge wedstrijden gespeeld worden, met soms ook nog verrassende uitslagen. Op deze manier wordt het gemis van het competitie element toch nog enigszins opgevangen. 

Verder staat er voor de winterstop nog het eigen “De Hofjes Zaaltoernooi” voor alle teams van de O07 t/m O13 (zowel jongens als meisjes) weer op de agenda. Ondanks de Corona maatregelen zijn de voorbereidingen weer in volle gang en zijn de eerste gemixte teams al samengesteld. Elk jaar kijken niet alleen de spelers maar ook de ouders uit naar dit super-gezellige toernooi. Des te jammer is het dat deze editie zonder de enthousiaste ouders zal zijn, maar organisatie gaat er vanuit dat het toernooi, bestaande uit 4 speeldagen evengoed wéér een groot succes zal zijn.

Terwijl er nog even gekeken wordt naar de onderlinge wedstrijd van de O17 en O19, hopen Marciano en Lisanne vooral dat de competitie 16 januari weer hervat kan worden, “daar leren de spelers én trainers uiteindelijk toch het meest van”. Maar sowieso zullen ze de komende periode volop in beweging blijven bij WSV’30….. 

 

Laatste WSV’30 publicaties