ClubsHPRWZ

Rood Wit Zaanstad blijft groeien

Ruim een jaar speelt Rood Wit Zaanstad nu op het voormalige complex van Zilvermeeuwen in de wijk Poelenburg. Door de corona periode lag en ligt de competitie grotendeels stil, dus hebben ze er helaas nog niet zo van kunnen genieten als ze zelf gehoopt en gepland hadden. Dat wilt overigens niet zeggen dat de club stil staat, er is veel geklust op het complex om het nog meer een Rood Wit Zaanstad sfeer te geven en ook richt het bestuur zich samen met de trainers op de verdere sportieve groei van de club.

Meetrainen
Op dit moment heeft RWZ bestaat de jeugd uit één JO12-team, één JO10-team en één JO08 team. Deze 3 teams hebben, nadat de competitie weer is stil gelegd, gewoon door getraind onder begeleiding van hun eigen trainers. In de weekenden wordt er 1x in de maand een mix toernooi gehouden en de overige zaterdagen krijgen de kinderen een speciale training van de hoofdtrainer van de zondagselectie Levinho Wijdenbosch. Volgens Levinho staat het plezier altijd voorop bij de jeugd en dat hij ziet hij ook terug in de opkomst. Mede omdat we een kleine groep hebben, mogen er ook vriendjes en vriendinnetjes mee trainen. En dat gebeurt steeds vaker, enkelen hebben ze zich zelf zelfs al aangemeld als lid. We verwachten dan ook dat we volgend seizoen minimaal 5 teams kunnen inschrijven en we zijn dan ook al aan het kijken voor nieuwe trainers die in ons Rood Wit-profiel passen.     

Fanatieke Trainingen
Niet allen de bij de jeugd, maar ook bij de senioren is, op 2 weken na, door getraind. Al ging dat uiteraard in aangepaste vorm, met groepjes van maximaal 4 spelers. De zondagselectie trainde hierbij samen met de Zaterdag 1 en ondanks alle beperkingen ging het er steeds fanatiek aan toe. Hoofdtrainer Levinho probeert ook bewust oefenvormen uit te kiezen die vrij competitief zijn en daardoor de spelers, bij gebrek aan de competitie, toch te prikkelen. Gezien de opkomst en de continue roep van de “verliezende” spelers om een revanche, lijk dat tot nu toe goed te lukken.  

Diversiteit
Ook heeft er sinds kort ook een nieuw dames team aangemeld bij RWZ en ook zij trainen deze periode wekelijks. Zodra de maatregelen het weer toelaat, zal deze groep van fanatieke dames gaan spelen in een 7 tegen 7 competitie. Het bestuur is in ieder geval heel erg blij met de komst van het dames team en ziet de club hiermee, naast de 9 senioren teams, steeds diverser worden. Levinho roemt daarbij de samenwerking binnen de club tussen bestuur, trainers, spelers en ouders en ziet dit ook als de voornaamste reden van de huidige groei. Het bestuur is altijd aanwezig, of het nou als corona coördinator is of gewoon om contact te houden met de trainers of ouders, ze zijn er altijd. En omdat ze zo dichtbij iedereen staan, weten ze precies wat er speelt of waar behoefte aan is en kunnen ze daar vervolgens weer snel en makkelijk op inspelen.

Bij de club zijn ze dan ook toch zeer tevreden met alle ontwikkeling op en rondom het (trainings)veld sinds de verhuizing naar het nieuwe complex. 

Laatste Rood Wit Zaanstad publicaties