ClubsHPZaandijk

De Werkersploeg van zvv Zaandijk

Net als veel andere clubs, blijft ook zvv Zaandijk in beweging. De club die normaal bruist van activiteiten en gezelligheid, loopt door de maatregelen wel tegen de nodige beperkingen aan. Toch worden er in samenwerking met het jeugdbestuur door de trainers onderling nog veel georganiseerd. Zo zijn er naast de doordeweekse trainingen er elke zaterdag onderlinge wedstrijden of mix-toernooitjes.

Zaandijk JO17

Trainer van Zaandijk JO17 Gert-Jan Olie, die elke training nog steeds alle spelers kan begroeten, regelt met name onderlinge oefenwedstrijden tegen onder andere de (17 -jarigen van) Zaandijk JO19 of Zaandijk JO16. Op deze manier krijgen ze enige tegenstand en de uitdaging die ze in deze competitieloze perioden missen. Gert-Jan hoopt wel dat de corona-cijfers zich zo goed (blijven) ontwikkelen dat de competitie in januari weer kan worden hervat en het liefst weer met de ouders langs de kant. Speler Kik Kiers heeft zelfs liever dat de huidige maatregelen voorlopig zo blijven, dan dat er binnenkort tegen andere clubs geoefend wordt met het risico dat het weer misgaat. “We hebben een goede en hechte groep spelers en ouders, het zou mooi zijn dat we dan weer met elkaar een competitie kunnen afronden. Want dat blijft, ondanks dat we zo goed mogelijk bezig blijven, uiteindelijk toch het leukste” aldus Gert-Jan en Kik  

Zaandijk MO15

Ook Zaandijk MO15 is elke zaterdag actief, alleen hebben zij naast onderlinge wedstrijden tegen onder andere de MO13 en JO13, inmiddels ook al een mix-toernooi gespeeld met alle MO-teams. Trainster Sharon de Jong merkt bij de speelsters wel het gemis aan competitiewedstrijden, al blijkt dat niet in de opkomst. “Onderling voetballen is qua beleving gewoon anders dan tegen andere clubs”. Zelf vindt ze de uitdaging en voldoening nu juist, om de speelsters gemotiveerd en bij elkaar te houden door zo veel mogelijk te organiseren. Aan het begin van de corona periode hadden ze al een spelletjes/quiz avond georganiseerd en ook rondom Sinterklaas staat er weer zo’n avond gepland.

Online Bingo

Naast het sportieve gedeelte, wordt de club natuurlijk ook geraakt door dat de kantine voor langere tijd verplicht dicht is. Naast de financiële tegenvaller, speelt met name het gemis aan het contact met de ouders/leden. Waar de trainers zich richten op het sportieve gedeelte, richt het bestuur zich op allerlei initiatieven om oa voor extra inkomsten te zorgen. Zo zijn er door de sponsorcommissie speciale mondkapjes met het Zaandijk-logo gemaakt en deze worden naast de Zaandijk-handdoeken verkocht. Voor de binding wordt er ook gekeken of de jaarlijkse Bingo nu in ieder geval online gehouden kan worden. 

Zo blijft Zaandijk, ondanks alles,  toch nog doen, waar het goed in is….veel organiseren voor de leden!