ClubsHPZVC

Zaanlandia blijft actief met de jeugd

Waar de senioren alleen nog maar in groepjes van 2 spelers mogen trainen, mag de jeugd nog “gewoon” trainen en eventueel onderling wedstrijden spelen. Zoals veel clubs blijft ook Zaanlandia in deze periode actief met haar jeugd. Doordeweeks wordt er volop getraind volgens het normale trainingsschema en voor de zaterdag worden er door de trainers diverse activiteiten georganiseerd.  

Invulling zaterdag

Nadat de competitie werd stopgezet, had het jeugdbestuur voor de zaterdag voor alle trainingsgroepen blokken van 1,5 uur gereserveerd op het trainingsveld of het A-veld. Elke trainer kan dan op zijn eigen manier invulling geven aan deze 1,5 uur. Sommige trainers gebruiken het voor een extra training, sommigen spelen een onderlinge wedstrijd of toernooitje en de JO19 heeft zelfs een rugby-training gekregen. In principe wordt er elke week iets georganiseerd om de spelers bezig te houden en met elkaar plezier te hebben.

Oefenwedstrijd JO12-selectie 

Hoofdtrainer van de O12-selectie, Wilco Schipper heeft dit weekend het “bezig blijven” gecombineerd met het technische aspect. Een gecombineerd elftal van de JO12-1 en JO12-2 speelt namelijk voor de eerste keer op het grote veld een oefenwedstrijd tegen de JO13-3. Ondanks dat zijn jongens heel erg moeten wennen aan het spelen op een groot veld is Wilco tevreden met vertoonde spel. “Normaal zouden we pas na de winterstop oefenwedstrijden op een heel veld spelen, maar daar is nu al ruimte voor. Met het oog op volgend seizoen kunnen de jonge spelers nu nog eerder aan een heel veld wennen, zo heeft deze periode ook nog voordelen”.

Motivatie en plezier

Sowieso merkt Wilco, dat ondanks er geen competitiewedstrijden gespeeld mogen worden, de motivatie en plezier onder de spelers nog steeds even groot is. De opkomst is hoog en er hoeft dan ook zeker geen extra moeite gedaan worden om de spelers gemotiveerd te houden. Wel merkt hij dat de ouders het steeds meer een groot gemis vinden om niet naar de trainingen of zoals vandaag naar de wedstrijd te mogen komen kijken. Ook al kijkt Wilco er wel erg naar uit, dat in januari de competitie misschien kan worden hervat, haalt hij nog steeds veel voldoening uit het trainerschap in deze periode. Of zoals hij het zelf omschreef: “het gemis van de competitie wedstrijden is als appeltaart zonder slagroom, maar de appeltaart is nog steeds lekker”  

Laatste ZVC’22 publicaties