ClubsHPWSV

WSV’30 sluit zich aan bij de AZ voetbalschool

WSV’30 heeft zich aangesloten met de AZ Voetbalschool. Namens de club zette Rob Luttik en Marciano Sleeswijk dinsdag hun handtekening in het AFAS Stadion

De AZ Voetbalschool is een samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland en daarbuiten gezamenlijk naar een hoger plan getild.

Nieuwe stappen zetten;
WSV ’30 hoopt zich de komende jaren steeds verder te ontwikkelen op het gebied van jeugdopleiding. De amateurclub beschikt over een eigen voetbalschool waar kinderen enkele keren per jaar de kans krijgen om extra oefenstof tot zich te nemen. Door de samenwerking aan te gaan met AZ, hoopt de club nieuwe stappen te zetten.

Sleeswijk: ‘Willen de prestatieve kant op’
“We zijn een club waar veel mensen voetballen die uit het dorp Wormer zelf komen. Een club met een dorps karakter dus. Tegelijkertijd willen we met onze jeugdopleiding meer de prestatieve kant op”. “Op onze eigen manier waren we daar al mee bezig. Eens in de zes weken snijden we bij een trainersoverleg een thema aan waarbij we kijken hoe we dit trainbaar kunnen maken. Daarmee gaan we dan aan de slag.”

‘Fijn om kijkje in de keuken te krijgen’
“We willen professionaliseren door bijvoorbeeld onze trainers beter op te leiden. Dat hopen we onder meer te doen door de samenwerking die we nu aangaan. We vinden het fijn dat we op deze manier een kijkje kunnen krijgen in de keuken van AZ. Wat onze interesse bijvoorbeeld heeft, is: hoe gaan zij om met verschillende ondergronden? AZ besteedt hier veel aandacht aan en we hopen hier lering uit te trekken. Zeker in de tijd van kunstgrasvelden zijn het nuttige lessen.

Bron www.az.nl

Laatste WSV’30 publicaties