ClubsHPRCZ

Winterstop: RCZ bereidt zich voor in Portugal

RCZ kent deze competitie een zeer teleurstellende 1e seizoenshelft. De ploeg wist in de 3e klasse zondag in de eerste 7 wedstrijden namelijk geen enkele punt te pakken. Met 2 knappe overwinningen kende het een korte opleving, maar uiteindelijk staat de ploeg met maar 6 punten uit 11 wedstrijden op een 12e plaats. Trainer Sven Talsma, die dit seizoen voor het eerst voor de groep staat, is desondanks hoopvol voor de 2e seizoenshelft. We hebben onnodig punten laten liggen door (zeer) late tegentreffers en/of dat we onze eigen kansen niet afmaakten. In meerdere wedstrijden waren we dan ook zeker niet de onderliggende partij.

De achterstand op de veilige 9e plaats van (momenteel) Hercules Zaandam is inmiddels al 9 punten en de voorsprong op hekkensluiter Bergen is maar 1 punt, terwijl Bergen een wedstrijd minder heeft gespeeld. De nummers 10, 11 en 12 moeten nacompetitie spelen en de nummers 13 en 14 degraderen direct.

Bij de herstart van de competitie op zondag 21 januari wacht meteen een kraker als de Racers op bezoek gaan bij Bergen. Wil de ploeg nog hoop houden op de 9e plaats dan zal er gewonnen moeten worden en anders lijkt de nacompetitie het hoogst haalbare. De voorbereiding op de 2e seizoenshelft begint op dinsdag 9 januari met de eerste training. Twee dagen later vliegt de voltallige selectie richting Lissabon voor een trainingskamp van 4 dagen. De ploeg zal verder geen oefenwedstrijden spelen.

Foto RCZ

Naar alle RCZ publicaties