BWClubsHP

Blauw Wit W stelt Dani Beukman aan als nieuwe trainer

Boven het sportpark van Blauw-Wit (W) blies afgelopen week witte rook. De club is erin geslaagd om de vacature van hoofdtrainer voor het seizoen 2024/2025 in te vullen. De 23-jarige Wormerveerder Dani Beukman tekende tijdens de winterstop een contract dat hem voor één seizoen verbindt aan de West-Knollendammers. Als assistent-trainer zal Sam Emmerig fungeren. Daarmee is de trainersstaf voor de A-selectie van aankomend seizoen ingevuld voor de Blauw-Witters.

Blauw-Wit (W) eerste uitdaging als hoofdtrainer voor Beukman
Beukman volgt bij Blauw-Wit Larbi Loukou op die na twee seizoenen stopt. Het hoofdtrainerschap in West-Knollendam is voor Beukman zijn eerste uitdaging als hoofdtrainer van een vereniging. De trainer, die in het bezit is van het UEFA B diploma, gaf in het gesprek aan graag de overstap te maken naar de senioren. Op zijn cv staan verschillende dienstverbanden bij Fortuna Wormerveer (huidig hoofdtrainer JO18), DEM en AZ waar hij diverse selectie jeugdlichtingen onder zijn hoede heeft (gehad). In het kielzog van Beukman maakt ook Sam Emmerig zijn entree op Sportpark Karnemelkspolder. De 21-jarige Emmerig is de huidig assistent van Beukman bij de JO18 van Fortuna Wormerveer. De Assendelver gaat in de rol van assistent-trainer als verlengstuk voor Beukman functioneren.

Dani Beukman en Sam Emmerig zien uit naar hun dienstverband bij Blauw-Wit
Voor Dani is Blauw Wit een logische stap. Na vele jaren met jeugdspelers op een hoog niveau te hebben gewerkt is het juiste moment aangebroken om in het seniorenvoetbal actief te worden. Dani verwacht dat hij samen met Sam een speelwijze kan ontwikkelen waarbij het team, maar ook de individuele spelers, stap voor stap beter gaan worden gecombineerd met veel plezier samen.

Commissie voetbal technische zaken Blauw-Wit in zijn nopjes met aanstelling
Bestuurslid voetbaltechnische zaken bij Blauw-Wit Remco van Houten is blij met de aanstelling van Beukman en Emmerig: “Beide mannen gaven tijdens de gesprekken blijk van een ambitieuze instelling. Dani en Sam willen stappen maken in hun trainerscarrière en Blauw-Wit heeft al langer de ambitie om een weg naar boven in te slaan. Dani en Sam lieten blijken goede ideeën te hebben bij de stappen die daarvoor nodig zijn. Wij volgen Dani al voor een langere periode en zijn daarbij nieuwsgierig naar het elan dat hij als hoofdtrainer kan overbrengen op onze spelersgroep. Met een vaste assistent in de persoon van Sam zetten wij onze organisatorische ambitie kracht bij.”

Ambitie van Blauw-Wit blijft om op middellange termijn te strijden voor de bovenste plekken in de 4e klasse en waar mogelijk te gaan voor een periodetitel
De huidige jaargang verloopt voor Blauw-Wit tot nu toe niet volgens verwachting. Met een veertiende plaats op de ranglijst zal de focus voor de tweede seizoenshelft op lijfsbehoud komen te liggen. Een strijd die ondanks de lage klassering met vertrouwen tegemoet wordt gezien. Van Houten: “Behoudens de laatste wedstrijd (SVW: 0-6) zijn wij nergens compleet weggespeeld en hadden we voor de nederlaag tegen SVW een goede smaak te pakken met vier punten uit drie wedstrijden. De uitdaging om de huidige klassering om te buigen tot een plaats in veilige haven is pittig, maar daar gaan we wel voor. Op de middellange termijn hoop ik dat we als club de top van de sterke vierde klasse kunnen aanvallen. Wij hebben vertrouwen dat we met het nieuwe trainersduo de stappen gaan maken die wij voor ogen hebben.”

Persbericht/foto’s Blauw Wit W

Naar alle Blauw Wit W publicaties