ClubsHPSC 2223SK

Winst 4e periode Super Cup bevestiging opmars Sp.Krommenie

Afgelopen zondag werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zwanenburg, de periodebal uitgereikt aan de winnaar van de 4e Periode van de Voetbal Varia Super Cup Sporting Krommenie. Het was voor de ploeg van Jordi van Beek en assistent trainer/coach Mathijs Nierop een mooie bevestiging van de knappe maar ook broodnodige reeks van het team in de afgelopen weken. 

Begin februari stond Sporting Kromennie met maar 8 punten namelijk nog op een directe degradatieplaats in de 3e klasse zondag. Door 12 punten uit 6 wedstrijden (voor Zwanenburg) klom de ploeg niet alleen in de competitie naar de middenmoot, ook wist het in deze wedstrijden aan het doelsaldo te werken. Mede door een 9-0 tegen hekkensluiter Ankaraspor behaalde de ploeg 13 punten in de 4e periode van de Super Cup, 1 punt meer dan de lijstaanvoerder in het algemeen klassement SVA.

“Ondanks dat we dit seizoen moeite hebben met scoren, was dit niet de eerste monsterzege van de ploeg. In het begin van de competitie werd er namelijk zelfs nog met dubbele cijfers (10-0) gewonnen van Schoten, maar deze ploeg werd later uit de competitie gehaald. Het schrappen van deze uitslag en met name de 3 punten past wel enigszins in het beeld van het seizoen wat wij toe nu toe hebben. Al vanaf het begin van  het seizoen hebben we te maken met diverse blessures op cruciale plaatsen en in meerdere wedstrijden viel het dubbeltje op een ongelukkige manier net de verkeerde kant op.  

Afgelopen zomer hadden we de selectie nog goed kunnen versterken en ook kwamen er meerdere spelers door vanuit de jeugd. We draaiden een goede voorbereiding met onder andere de winst van het toernooi van vv Assendelft en de verwachtingen voor het seizoen waren dan ook positief. Als je dan als ploeg steeds verder wegzakt in de competitie, dan doet dat wel wat met het vertrouwen bij de spelers. Maar ook voor ons was het een nieuwe situatie die we nog niet eerder hadden meegemaakt. We hebben een bepaalde opvatting van hoe we willen spelen, aanvallend en met risico. Maar door de blessuregevallen en het mindere vertrouwen bij de spelers heeft dat wel invloed op de uitvoering van je speelsysteem. Uiteindelijk zijn we als trainers geen tovenaars en ook gewoon afhankelijk van allerlei factoren waar je met elkaar zo goed mogelijk mee om moet gaan. 

In de winterstop hadden we gelukkig wel een goed trainingsweekend, maar startten we met een loodzwaar programma tegen de topploegen in de 3e klasse. Aangezien we ook in deze wedstrijden niet werden weggespeeld en steeds maar nipt verloren, bleven we vanuit de staf wel het vertrouwen houden in een goede afloop. Tekenend voor de stabiliteit van de club Sporting Krommenie kwam er ook vanuit het bestuur geen extra onrust over de resultaten. Gelukkig zijn we met de huidige reeks inmiddels naar de middenmoot geklommen en staan we er zelfs redelijk voor in de 2e periode. Maar handhaving blijft vooralsnog onze belangrijkste doelstelling en dan kunnen we van daaruit weer verder bouwen richting de toekomst die er goed uitziet. Er zullen vanuit de jeugd weer meerdere spelers doorkomen en we hebben, ondanks het mindere seizoen, met onze (club)opvattingen nog steeds een grote aantrekkingskracht binnen de Zaanstreek.”