AssendelftClubsHPSC 2223

vv Assendelft VR winnaar 4e periode Super Cup

Afgelopen zondag werd voor de topper tegen nummer 2 Overbos de Voetbal Varia Periodebal uitgereikt aan vv Assendelft VR. De ploeg van trainster Martine van Pelt en coach Saskia Kortekaas had met 23 punten het beste doelsaldo in de 4e periode van de Super Cup. Eerder dit seizoen wonnen ze al de 1e periode en ook staan ze ruim bovenaan in het algemeen klassement met een voorsprong van 21 punten op nummer 2 WSV’30 VR. 

Sowieso beleeft vv Assendelft VR al een zeer succesvol seizoen met het kampioenschap in de najaarscompetitie. Ook in de voorjaarscompetitie staan ze weer op de eerste plaats in de 4e klasse zondag. Ondanks de ruime voorsprong in de stand, zijn de tegenstanders volgens het begeleidingsduo in deze competitie sterker dan voor de winterstop. De speelsters worden dan ook wekelijks zowel individueel en als team veel meer uitgedaagd. Ook het feit dat bijna alle tegenstanders onbekend voor ons zijn, maakt het dat we elke wedstrijd 100% geconcentreerd moeten benaderen om tot een goed resultaat te komen. 

Aangezien de topper na een zeer spannende wedstrijd met 2-1 gewonnen werd, heeft de Periodebalwinnaar 6 punten voorsprong met nog 3 wedstrijden te gaan. Misschien al komend weekend of anders hoogstwaarschijnlijk 14 mei zal het 2e kampioenschap van het seizoen gevierd kunnen worden.

Het is niet alleen een mooie beloning voor de hechte groep speelsters, maar ook voor de gehele dames/meiden afdeling van de club. We zijn dit jaar enorm gegroeid en volgend seizoen zullen wij niet alleen in de hogere 3e klasse gaan inschrijven, maar ook beschikken we dan over maar liefst 4 meiden teams. De serieuze benadering van de laatste jaren, met daarin ruimte voor heel veel onderlinge plezier begint dan ook steeds zijn vruchten af te werpen. De dames/meiden afdeling krijgt dan ook een steeds een grotere rol binnen de club en ook wordt er geen onderscheid (meer) gemaakt met de heren/jongens afdeling.  

Voor het restant van dit seizoen staat voor de ploeg in ieder geval niet alleen het naderende kampioenschap en de hoogstwaarschijnlijke winst in de Super Cup nog op het programma, ook wordt er al enorm uitgekeken naar de deelname aan de Zaanstad Cup, dat van 20 t/m 24 juni wordt gehouden bij Sporting Krommenie. De vorige editie eindige de ploeg op het eigen complex nog knap derde door onder andere KFC VR na penalty’s te verslaan. Aangezien de ploeg zich ook dit jaar weer graag wil meten met de grote ploegen in de Zaanstreek, zal er na afloop van de competitie (21 mei) dan ook doorgetraind worden en enkele oefenwedstrijden worden gespeeld. En wie weet kan de ploeg dan nóg een succes bijschrijven…