AssendelftClubsHPSC 2223

Winnaar Periodebal Assendelft VR wil met prijzen naar 3e klasse

Zondag werd voorafgaand  aan de wedstrijd tegen KFC VR 2 de Periodebal overhandigd aan Assendelft VR. De ploeg van trainster Martine van Pelt en coach Saskia Kortekaas had in de Super Cup het beste doelsaldo in de 1e periode. Nummer 2 WSV’30 VR wist in de laatste speelronde nog wel met 10-0 te winnen, maar kwam evengoed nog tekort om het doelsaldo van+22 van Assendelft VR te overtreffen.

Assendelft VR eindigde vorig seizoen als 4e in een sterke 4e klasse met maar 7 punten achterstand op de kampioen Oosthuizen. Waar andere 4e klassers zich dit seizoen inschreven voor de 3e klasse, schreef Assendelft VR zich heel bewust nog in voor de 4e klasse. Martine van Pelt: “ook al had het hogere niveau een mooie uitdaging voor ons geweest, in de 3e klasse is aantal wissels dat je per wedstrijd mag doorvoeren beperkt. Wij hebben normaal gesproken een groep van 19 speelsters  en wij willen iedereen elke wedstrijd aan spelen laten komen. In de 4e klasse is dat wel mogelijk omdat je daar onbeperkt mag wisselen. 

We waren echter wel enigszins verrast dat de KNVB op het laatste moment voor een andere competitieopzet heeft gekozen. Vorig jaar was er nog een onderscheid tussen de 4e en 5e klasse, maar dit seizoen is dat één grote klasse geworden waarin we een najaarsreeks en een voorjaarsreeks spelen. Daardoor zijn de onderlinge verschillen met sommige teams wel te groot geworden. We beschikken over een hele jonge groep meiden met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar die heel goed kunnen voetballen, maar het is wel een grote uitdaging om iedereen dan elke wedstrijd alert en scherp te houden

Wij hebben daarbij onder andere ook de tussenstanden in de Voetbal Varia Super Cup gebruikt om naast de 3 punten, extra doelen voor de speelsters te stellen. We zijn dan ook erg blij dat het gelukt is om met een doelsaldo van +22 de 1e Periodebal te winnen. Volgend seizoen willen wij graag uitkomen in de 3e klasse en ondanks dat we ons daar in principe vrij voor kunnen inschrijven, willen we die stap het liefst wel met meerdere prijzen zetten. De Super Cup hoort daar zeker bij, vooral ook omdat de hoofdprijs nu een teamuitje van TC Sports is, maar het ultieme doel is uiteraard een kampioenschap in de voorjaarsreeks.”   

Saskia Kortekaas vult tot slot nog aan : “we hebben de laatste jaren binnen de dames en meiden afdeling van Assendelft heel hard gewerkt en al een mooie ontwikkeling doorgemaakt. De kern van dit team speelt al vanuit de jeugd samen en ook de komende jaren zal er genoeg doorstroming zijn, aangezien we over meerdere meiden teams beschikken. We proberen het met elkaar binnen de dames en meiden afdeling steeds serieuzer te benaderen en ook de randvoorwaarden (nog) beter te regelen. Het is heel fijn om te merken dat we binnen de club ook een steeds grotere en belangrijkere plek krijgen. Een prijs aan het einde van het seizoen zou een mooie beloning voor deze ontwikkeling zijn”