ClubsFWHPSC 2223

Jonge ploeg Fortuna W. (zat) pakt 1e periode Super Cup

Vorig seizoen was Fortuna W. (zat) uitermate succesvol in de Voetbal Varia Super Cup. In alle 4 periodes eindigden ze bovenaan en uiteraard wonnen ze ook de wisselbeker voor de winst van het algemeen klassement. Het goede doelsaldo leidde gelukkig ook tot een succesvol slot in de competitie, waarin de ploeg via  de nacompetitie een promotieplek naar de 3e klasse wist af te dwingen.

Fortuna W. speelt dit jaar in een zware poule waarbij zeker 7-8 ploegen er enigszins bovenuit steken en aan elkaar gewaagd zijn. De onderlinge verschillen in deze poule zijn dan ook een stuk kleiner dan vorig jaar in de 4e klasse toen Fortuna W. met een doelsaldo van +97 zelfs maar op de 4e plek eindigde. Desondanks was de ploeg in de eerste periode weer goed op schot en met een doelsaldo van +13 bleven ze SVA (+12) nipt voor. Afgelopen zaterdag werd de Periodebal voorafgaand aan de topwedstrijd tegen Reiger Boys (1-1) uitgereikt aan de ploeg van Marcel Blank en Geert Rol. 

Marcel Blank: “de winst in de 1e periode van de Super Cup is tekenend voor de mentaliteit en de instelling van deze spelersgroep dat ze tegen elke tegenstander gericht zijn op aanvallen en doelpunten willen maken. Natuurlijk geven we de jongens vooraf een (tactische) speelwijze mee, maar daarbinnen moeten ze wel vrij zijn om daar een eigen invulling aan te geven en plezier te hebben. De spelers moeten dan ook vooral durven aan te vallen. Dat zit ook in de visie van Fortuna W. die we de jongens willen meegeven, we winnen liever met 4-3 winnen dan met 1-0.

Voor de komende periode heeft de promovendus weer duidelijke ambities. Met het oog op de doorstroming vanuit de jeugd en eventueel naar de Zondag 1 willen we binnen 2 jaar promoveren naar de 2e klasse, zodat het onderlinge niveau binnen Fortuna W. nog beter op elkaar gaat aansluiten. We beschikken nu over een hele jonge groep met veel nieuwe spelers die oa zijn doorgeschoven uit de O23 dat vorig jaar nog Nederlands Kampioen werd. Dus voorlopig hebben we een goede basis van waaruit we verder kunnen groeien. De 3e klasse is tot nu toe in ieder geval al heel erg leerzaam voor de spelers. Bijna alle wedstrijden waren van een hoog niveau, wat ook komt doordat de tegenstanders echte zaterdagclubs zijn en/of een serieuze zaterdagselectie hebben. Uiteraard moet je uiteindelijk in de wedstrijden een beetje geluk hebben en hopen dat je niet met te veel blessuregevallen te maken krijgt, maar ook dit seizoen kunnen we, ondanks de jonge leeftijd al (lang) mee gaan doen in de strijd om de promotieplaatsen.”