ClubsHerculesHP

Waterpoloërs ZV De Zaan krijgen training bij Hercules-Zaandam

Daar waar de jeugd tot 18 jaar bij de voetbalverenigingen tenminste nog “gewoon” kunnen trainen en onderlinge wedstrijden kunnen spelen is dat voor de jeugdafdeling van waterpolovereniging ZV de Zaan heel anders. Het zwembad is door de corona maatregelen alleen geopend voor het eerste team (valt onder Topsport) en daarmee liggen ook meteen bijna alle activiteiten voor de jeugd stil.

Sommige teams hebben nog wel een paar keer op een veld achter het zwembad getraind op conditie en kracht, maar dat is, ook met deze weersomstandigheden, niet ideaal. Coördinator bij ZV de Zaan Bianca van Leeuwen: “Eén van onze coaches kwam met het idee voor een voetbaltraining. Via zijn contacten kwamen we uiteindelijk in gesprek met Daan Cornelisse van Hercules-Zaandam. In eerste instantie ging het nog om een groep van ongeveer 15 kinderen, maar ook bij de andere teams bleek er veel enthousiasme te zijn, dus uiteindelijk hadden we meer dan 40 aanmeldingen. Het initiatief komt nu door de bijzondere omstandigheden, maar sowieso zou het goed kunnen zijn als clubs uit verschillende sporten meer zouden uitwisselen qua trainingen. Ondanks dat elke sport zijn eigen specifieke kenmerken heeft qua beweging en conditie is er ook veel overlapping. Het zou alleen maar goed kunnen zijn voor de sportieve ontwikkeling van de kinderen als ze met meerdere sporten in aanraking zouden komen. Misschien is dat iets waar we in de toekomst naar gaan kijken. Voor nu hebben we met Hercules-Zaandam in ieder geval afgesproken dat we vaker gebruik kunnen maken van het complex, zodat we met een grote groep jeugdspelers bezig kunnen zijn.”      

Voor deze training stonden nog de Hercules-Zaandam trainers Daan Cornelisse en Dyron Daal voor de groep. Daan: “Het was natuurlijk even schakelen vanuit de trainingen met onze eigen groepen, maar het was erg leuk om te doen. We merkten het zelf, maar ook aan het enthousiasme van de kinderen, dat het best een leuke afwisseling kan zijn voor onze eigen wekelijkse voetbalactiviteiten bij de club. Je moet in deze periode de kinderen toch blijven uitdagen en prikkelen. Er zijn wat dat betreft nog genoeg andere sporten, zoals oa tennis, handbal en korfbal, waar ook nog gewoon buiten getraind kan worden bij de jeugd. We hebben in ieder geval meteen afgesproken dat als de maatregelen het weer toe laten, dat we met een groep van Hercules Zaandam een waterpolo training krijgen bij ZV de Zaan. We kijken daar nu al uit, al denken we wel dat de overgang van voetbal naar waterpolo een stuk groter zal zijn dan andersom. Het zal dus wel pittig worden, maar het belangrijkste is dat de kinderen bezig zijn en en net zoals vanavond veel plezier hebben.” 

Laatste Hercules Zaandam publicaties