BWClubsHP

Nieuw hoofdbestuur heeft duidelijk idee met Blauw Wit (W)

Sinds enkele maanden beschikt Blauw Wit (W) over een nieuw hoofdbestuur. Nadat het vorige bestuur al enkel keren/jaren hadden aangegeven dat er verjongd en vernieuwd moest worden, werd er tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering eindelijk een nieuw hoofdbestuur gekozen. Onder aanvoering van de huidige voorzitter Oscar de Vries, werd er achter de schermen al sinds 2019 gewerkt aan de vorming van het nieuwe hoofdbestuur. Zijn initiatief werd al vrij snel gesteund door vrienden en/of oud teamgenoten en ook de penningmeester gaf aan door te willen. In maart 2020 waren de plannen dusdanig concreet dat de groep zich al wilden aanbieden als opvolgers van het toenmalige bestuur. De corona uitbraak zorgde echter voor een vertraging, maar eind november was de benoeming van het nieuwe hoofdbestuur dan eindelijk een feit. 

Invulling bestuur
Het hoofdbestuur bestaat nu uit een dagelijks bestuur met voorzitter Oscar de Vries, vicevoorzitter Mats van Olst, penningmeester Elzo Regeling. Voor de positie van secretaris word nog naar een invulling gezocht. Daarnaast bestaat het bestuur uit drie algemene bestuurders Roy de Saegher, Jessica Wakker en Remco van Houten en een risk manager Maryn de Waal. De algemene bestuurders hebben vervolgens weer een aantal commissies onder zich, waardoor alle commissies /afdelingen (in)direct vertegenwoordigd zijn in het hoofdbestuur. Oscar: “Het mooie van deze invulling is dat we elkaar niet alleen aanvullen in zienswijze en aanpak, maar vooral ook dat iedereen is opgegroeid met het Blauw Wit DNA. Daarnaast zijn we ook blij dat de leden van het oude bestuur in ieder geval betrokken blijven bij de club. Sytze ten Wolde, Eric Ouwenhand en Klaas de Groot blijven actief in verschillende commissies en Kees IJkes blijft de dames fluiten.”

Corona uitbraak
Het nieuwe bestuur wilt heel graag met allerlei zaken aan de slag, maar de corona uitbraak houdt ze daarin vooralsnog enigszins tegen. Oscar: “Qua functie zijn we nieuw in de club, dus willen we ons het liefst natuurlijk in de praktijk laten zien. Langs de lijn de leden spreken, aanhoren wat er leeft binnen de club want het draait niet om het bestuur, maar om het wij-gevoel binnen de club. Het bestuur is er om beslissingen te maken of knopen door te hakken, maar wat heb je aan besluiten als ze binnen de club niet worden gedragen? Wij spelen allemaal zelf nog in een senioren elftal of we een kind hebben spelen in een jeugdteam. Dus we hebben onze voelsprieten in de hele club zitten, maar wij willen niemand uitsluiten en iedereen de mogelijkheid geven om de club nog mooier en persoonlijker te maken. Bij Blauw-Wit ben je geen nummer maar je bent een persoon met een naam en iedereen draagt een steentje bij aan het geheel.”

Ironisch genoeg heeft de corona uitbraak ook enkele voordelen. Het bestuur heeft nu meer ruimte/tijd om iets “rustiger” op te starten en dus nog meer tijd te nemen om grondig te inventariseren welke bestuurlijke zaken er liggen / nog lagen en hoe ze aan de slag willen gaan met de speerpunten die gezamenlijk zijn opgesteld.

Duurzaamheid
Eén van de speerpunten is duurzaamheid op het complex en daar zijn nu al grote stappen in gemaakt. Het dak van de kantine staat sinds 2019 vol met zonnepanelen en afgelopen maanden zijn de oude gaslampen op het B-veld vervangen door LED verlichting. Vrij recent zijn, door oa onze hardwerkende maandagploeg, ook in de kantine en in de bestuurskamer alle lampen (inclusief noodverlichting) vervangen door LED lampen. Deze investeringen worden weloverwogen genomen, vooral in deze periode. Oscar: “We geven het geld verantwoord uit om uiteindelijk juist weer geld te besparen.”

Omnivereniging
Blauw Wit (W) is ook een omni-vereniging die verder bestaat uit een samenwerking met zaalvoetbalvereniging FC Zaanstreek, een interne dartclub, klaverjasclub en biljartclub. Voor de toekomst zijn er nog meer plannen om de huidige samenwerkingen uit te breiden of juist weer nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Ook vanuit de dames afdeling worden er diverse activiteiten georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is “Wandel het weekend in”, bedoeld voor jong en oud en ook niet-leden. Helaas ligt dat nu vanwege de maatregelen stil, maar zodra dit weer mogelijk is gaat dit verder om te zorgen voor verbinding tussen jong en oud op een sportieve manier. Het is dan misschien wel geen officiële club, maar dit soort initiatieven passen wel prima in het diverse aanbod bij de club.

Breedte en recreatie sport
“Bij alle afdelingen beschikt de club dit seizoen over meer teams”, aldus Oscar, “maar de club wil en kan zeker nog door groeien”. “Het is ook goed te constateren dat het Project Blauw Wit 2020 waarin we de sportieve prestaties bij de heren-selectie willen verhogen, zijn vruchten begint af te werpen. Belangrijk daarin is ook de rol geweest van onze hoofdtrainers Pieter van Netten en Robert Venbroek. Daarom waren we ook zo blij dat we hun contracten weer met een jaar hebben kunnen verlengen. Bij de jeugd blijft het belangrijkste doel om uiteindelijk bij elke leeftijdscategorie een elftal te hebben. Maar het belangrijkste bij Blauw Wit blijft om vooral plezier te hebben en om in een veilige omgeving te kunnen genieten. Als ons dat lukt, dan is er geen mooier spelletje om te spelen!.”

Gezond en Rookvrij
Oscar: “Verder willen wij onze jeugdspelers en hun familieleden in veilige en gezonde omgeving laten sporten en wij vinden dat niet kan met rokende ouders / verzorgers / senioren leden etc. langs de lijn. De laatste jeugdwedstrijd start bij Blauw Wit (W) altijd rond 12.00 uur, dus kunnen senioren vanaf 13.30 uur ‘genieten’ van hun minder prettige gewoonte. We willen wel een club voor iedereen blijven dus een algeheel rookverbod vonden we te ver gaan. Op deze manier laten we iedereen in hun waarde en kunnen veel spelers en bezoekers deze gewoonte behouden in de derde helft, terwijl er in de ochtend door de jeugd in een gezonde omgeving gesport kan worden.” 

Sociale club
Het hoofdbestuur heeft bij de aanstelling ook uitgesproken dat ze graag dé sociale club van Zaanstreek Noord worden. Ze willen verder kijken dan alleen de club en ook wat voor de maatschappij betekenen. Een voorbeeld hiervan is een actie voor de voedselbank vorig seizoen, waarbij leden werden opgeroepen boodschappen te doneren en de opbrengst van de kerstloterij werd gedoneerd. De club heeft ook veel contacten met de kerken en zij gebruiken het terrein tijdens evangelische evenementen. De christelijke normen en waarden vormen de basis van de club, tijdens een Algemene Ledenvergadering wordt er dan ook altijd een vers opgelezen. 

Tot slot nodigt Oscar vooral iedereen uit om, zodra het weer mag en kan, vooral een keer de sfeer te komen proeven bij Blauw Wit (W). “Kom bijvoorbeeld proef trainen bij welk elftal dan ook, voordat je de beslissing neemt om lid te worden. Iedereen is in ieder geval van harte welkom en hopelijk kan de bal (in competitieverband) snel weer rollen op ons prachtige sportcomplex de Karnemelksepolder.”

Laatste Blauw Wit W publicaties