ClubsHPWestzaan

Westzaan (ver)bouwt aan de toekomst

Als je na een (lange) periode weer op het complex van vv Westzaan komt, zal je in eerste instantie vooral opvallen dat er aardig verbouwd is en word op het complex. Van een overkapping bij het miniveld, naar schitterende kleedkamers, naar een opbouw met bestuurskamer en balkon tot afgelopen zomer een compleet nieuwe kantine / keuken indeling met lichtkoepel. Het heeft dan ook zeker zijn voordelen als er meerdere leden van het hoofdbestuur zelf ervaring in de bouw hebben. Samen met meerdere vrijwilligers wordt er continu gewerkt aan het verfraaien van het complex. Voor de komende periode staat er in ieder geval nog nieuwe toiletten en een nieuwe fietsenstalling op de agenda en voor de langere termijn wordt er nog “gedroomd” over een tribune en kunstgras op het B-veld. 

Maar niet alleen het complex groeit in aanzien, ook de diverse afdelingen binnen de club groeien (mede daardoor?) in aantallen. Bij de dames/meisjes afdeling wordt daar overigens ook nadrukkelijk op in gezet. Naast een Dames team en een team dat meedoet in de 7*7 competitie op vrijdag avond zijn er al meerdere meidenteams in diverse leeftijdscategorieën. Voetbal wordt steeds populairder bij de meiden en de club hoopt daar ook van te profiteren. Zo wordt er normaal gesproken de Zaanse College Cup georganiseerd, een meiden toernooi voor middelbare scholen en onlangs is er een samenwerking aangegaan met eredivisionist vv Alkmaar. Westzaan zal in samenwerking met die club onder andere clinics en workshops gaan organiseren. We hopen daarmee dat het zal helpen het niveau van de huidige groep speelsters en trainers (nog meer) te laten stijgen, maar ook dat onze aantrekkingskracht voor talentvolle meiden binnen de Zaanstreek zal groeien.  

Vanaf het balkon van de bestuurskamer is er een prachtig overzicht over het A-veld, waar op dat moment de MO15-1 een oefenwedstrijd speelt tegen de JO15-1. Ondanks dat het talentvolle meidenteam misschien wel het betere van het spel heeft, is het toch de JO15 die de wedstrijd uiteindelijk wint. Maar ook voor deze spelers/speelsters geldt op dit moment dat ze vooral blij zijn ze dat in ieder geval met elkaar kunnen voetballen. De club vind het vooral in deze tijd belangrijk dat de spelers actief blijven en dat de binding blijft met de leden. Met de avondklok is er dan ook meteen geanticipeerd en is het trainingsschema aangepast, zodat iedereen wel kan blijven trainen. In plaats van doordeweeks gaan sommige groepen nu vast in het weekend trainen, uiteraard allemaal niet ideaal maar de club wil wel het gevoel hebben dat ze steeds het maximale aanbiedt aan haar leden. 

En dat gevoel ontbrak weer wel enigszins bij alle voorbereidingen van de komende 100-jarige jubileum in juni. Door alle maatregelen en onzekerheden heeft de club dan ook al besloten om de feestweek die eigenlijk gepland stond een jaar uit stellen. Westzaan doet het dan liever een jaar later en dan “precies” zoals gepland, dan dat het door alle maatregelen maar half gedaan kan worden.

Want ook hier geldt net zoals bij onder andere de verbouwing en de ambities bij de meidenafdeling…..als Westzaan iets doet dan ze het liever meteen goed!


Laatste Westzaan publicaties