ClubsHPKnollendam

vv Knollendam 1 weer terug in de competitie

Juist in het jaar dat de club vv Knollendam 90 jaar bestond, lukte het de club vorig seizoen niet om een 1 elftal in te schrijven voor de competitie. Achter de schermen werd er oa door trainer Andy Huitema en bestuurslid René Ortwijn hard gewerkt om dit seizoen weer een rentree te kunnen maken. Met diverse ledenwerfacties en na gesprekken met (gestopte) spelers binnen en buiten de club lukte het weer om een selectie team voor het seizoen 2022-23 te vormen.

Andy Huitema: “Op papier hebben we momenteel ongeveer 20 spelers voor het eerste elftal, al zijn we door verschillende redenen en blessures tot nu toe nooit echt compleet geweest.  Aangezien het 2e elftal ook nog geen eigen trainer had, hebben we de 2 teams daarom in ieder geval met de trainingen samengevoegd. Door de grotere trainingsgroep kunnen we nog gerichter trainen en de spelers van het 2e elftal zijn eventueel bereid om met het eerste mee te gaan als dat bij uitzondering nodig zou zijn. 

Doordat we vorig jaar geen competitie speelden, mochten we van de KNVB dit jaar niet mee doen aan de Districtsbeker. Op zich vond ik dat niet heel erg, aangezien we een geheel nieuwe selectie en iedereen dus nog elkaar of zelfs aan selectie voetbal moet wennen. We hadden nu wat meer invloed op de invulling van de voorbereiding, al gingen enkele oefenwedstrijden op het laatste moment helaas niet door. Maar uiteindelijk hebben we goed kunnen trainen en hebben we ook nog aan diverse teambuildingactiviteiten gedaan. Er zijn, met een nieuwe groep logischerwijs, nog wel enigszins onderlinge verschillen qua ervaring en misschien ook nog wel qua niveau, maar iedereen trekt zich de afgelopen weken al aan elkaar op en de onderlinge acceptatie en betrokkenheid is groot.” 

René Ortwijn: “We zijn zeer tevreden over de voorbereiding en de ontwikkeling van de groep tot nu toe. Maar ook rondom het team hebben we de nodige stappen kunnen zetten. We hebben met Kees Versteeg een nieuwe leider en zijn zoon Kay Versteeg wordt onze vaste grensrechter. Daarnaast gaan we dit seizoen in nieuwe tenues van onze nieuwe shirtsponsor spelen en ook vanuit de club proberen we alles weer goed te regelen qua activiteiten, faciliteiten en trainingsmaterialen.”

We hopen dat dan ook we dit seizoen, beginnend met een uitwedstrijd zondag bij OSC,  weer kunnen laten zien waar vv Knollendam voor staat en dat er dan oud spelers of nieuwe jongens zich weer bij ons willen aan aansluiten, zodat deze groep en de club de komende jaren alleen maar kan doorgroeien!


Laatste Knollendam publicaties