ClubsHPZCFC

Drukke tijden voor jeugdafdeling ZCFC

Het seizoen is inmiddels enkele weken onderweg en ook bij ZCFC is het weer ouderwets druk op, maar zeker ook rondom de velden. Coördinator van onderbouw Raymond Dorjee kent weer een voorbereiding waarin heel veel geregeld moe(s)t worden bij de jeugdafdeling. Samen met Dennis Bos, die coördinator is van de bovenbouw en Hoofd Jeugdopleiding Ron Karreman zijn we verantwoordelijk voor alle jeugdteams en jeugdtrainers. Dennis en ik richten ons meer op de organisatorische zaken rondom de teams en wedstrijden en Ron ondersteunt en stuurt voornamelijk de jeugdtrainers aan.

Het is ons in ieder geval weer gelukt om voor alle teams een trainer aan te stellen en ook vanuit de ouders krijgen we de nodige ondersteuning bij de begeleiding van de teams. We beschikken niet alleen over groep Mini’s maar behalve in de leeftijdscategorie O17 en O12 hebben we uiteindelijk in elke categorie ook 1 team in kunnen schrijven. De teamindelingen blijven voor ons voorlopig echter nog wel een uitdaging. Sinds er door de KNVB de nieuwe (even) leeftijdscategorieën zijn ingevoerd, is het voor de kleinere clubs lastiger geworden om elke categorie goed te vullen, aangezien je de spelers over meer leeftijdscategorieën moet verdelen. 

Bij sommige teams hebben we nu net aan genoeg spelers, maar in andere categorieën, met name in de onderbouw, hebben we weer net tekort voor 2 teams, waardoor sommige teams eigenlijk nog te vol zijn. Vandaar ook dat we bij de jongere groepen weer een speciale actie zijn gestart met open trainingen voor niet-leden. Wanneer ze dan definitief lid worden krijgen ze een bal of een trainingspak en tijdelijk krijgen ze ook 2 bioscoopkaartjes van de club. We doen er in ieder geval alles aan om in sommige categorieën binnenkort een 2e team in te schrijven of de andere teams breder te maken.   

Vorige week kwam ZCFC nog landelijk in het nieuws, nadat ze bekend maakten dat de club leden, die door de stijgende (energie)kosten het financieel lastiger krijgen, willen helpen (lees hier). Dit aanbod om met de leden, maar zeker ook de sponsors in deze lastige tijden in gesprek te blijven is typerend voor ZCFC. Onder andere door de vele activiteiten kent iedereen elkaar en daardoor is iedereen onderling ook zeer betrokken met elkaar. Uiteraard willen we met onze teams ook presteren, maar we willen vooral een gemoedelijke club zijn met normen en waarden waarbij iedereen zich thuis voelt. De resultanten komen dan vanzelf wel. En blijkbaar geven we daar een goede invulling aan en stralen we dat als club ook uit, want we hebben niet alleen maar (jeugd) leden vanuit de omliggende woonwijken, maar vanuit de hele Zaanstreek! 

Laatste ZCFC publicaties