ClubsHPZCFC

Stijgende (energie)kosten: ZCFC helpt leden

De stijgende energiekosten hebben een forse impact op zo ongeveer alle groepen: privé, ondernemers, maar zeker ook de sportclubs. De impact op ZCFC is vooralsnog beperkt. Dankzij de scherpe inkoop is de club gezegend met een energieovereenkomst die nog loopt tot maart 2024. De energiekosten blijven voor de vereniging de komende maanden dus nog laag, maar de urgentie om voor die tijd de nodige verduurzamingsstappen te ondernemen, is zeer hoog.

De energielasten kunnen ook privé een behoorlijke impact hebben of gaan hebben. Als club heeft  ZCFC daar oog voor. Het laatste dat de club wil, is dat omdat de lasten te hoog worden, het lidmaatschap (jong en oud) van de ZCFC-familie een discussiepunt gaat worden. Leden die echt financieel klem komen te zitten worden, ondanks dat het geen gemakkelijk onderwerp is om te bespreken, opgeroepen dit kenbaar te maken bij het bestuur, zodat de club kan bekijken wat ze kunnen betekenen m.b.t. de contributie en daarbij eventueel kunnen helpen

Van voetbalclub naar badhuis?
Ook is er gekeken naar wat de club nog meer zou kunnen doen voor haar leden. Steeds meer hoor/lees je dat andere sportclubs douches moeten sluiten om de kosten voor de club laag te houden. Dat speelt bij ZCFC dus veel minder en daarom doet de club juist het tegenovergestelde.  Onder de noemer ‘alle beetjes helpen’ heeft het bestuur besloten de laatste kleedkamerunit/douches (8 t/m 12) open te houden voor diegene die daar (met de familie) gebruik van wil maken. Deze unit zal dan in de avonduren en tijdens trainingsdagen (ma/do) voor dit doel beschikbaar zijn.

(bron ZCFC)


Laatste ZCFC publicaties