ClubsHPJispSC 2324

vv Jisp winnaar 1e Periodebal Super Cup

Het was voor trainer Peter Tania niet de eerste keer dat hij met zijn team het beste doelsaldo in een periode van de Super Cup wist te scoren. In voorgaande seizoenen wist hij met Zaandijk VR, waar hij ook trainer van is, de Periodebal al meerdere keren te winnen. Met vv Jisp was het wél voor de eerste keer, sinds de Super Cup weer in het leven is geroepen. Met een doelsaldo van +16 bleef vv Jisp concurrent Westzaan met 4 punten ruim voor. Afgelopen zaterdag werd de Periodebal (die beschikbaar is gesteld door 11Teamsports Zaandam), na eerdere afgelasting van een thuiswedstrijd, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Opperdoes eindelijk overhandigd.

Peter Tania: “ook dit seizoen is de selectie van vv Jisp weer sterker geworden, met onder andere de komst van enkele nieuwe spelers. Daarnaast zijn we ook in de breedte gegroeid en weten we het 2e elftal beter te betrekken bij het 1e team. Wel zijn we nog steeds té afhankelijk van welke spelers er beschikbaar zijn tijdens de wedstrijden, wat ook enigszins terug te zien is in de prestaties. We hebben echter wel een dusdanige sfeer binnen de selectie kunnen creëren waarin het onderling geaccepteerd wordt, dat niet altijd iedereen aanwezig kan zijn. En die acceptatie geldt net zo goed ook voor ons, als begeleiding zijnde. We hebben daarom duidelijke afspraken gemaakt wat er van iedereen op welke positie verwacht wordt, zodat we het eventuele gemis van spelers (nog) beter kunnen opvangen.

De winst van de Periodebal is in ieder geval een mooie bevestiging dat we dit seizoen sportief gezien goed bezig zijn en het is mooie erkenning voor de prestaties van vv Jisp. Met de Super Cup ben je uiteraard altijd afhankelijk van de competitie indelingen en de onderlinge krachtsverschillen, maar uiteindelijk moet je de wedstrijden dan toch nog maar ruim winnen. We beschikken wat dat betreft gelukkig over meerdere spelers die gemakkelijk een doelpunt kunnen maken.

Een goed doelsaldo betekent meestal dat er vaak gewonnen wordt en dat is ook terug te zien in de stand van de 5e klasse, waar we in de subtop staan. Westzaan lijkt in ieder geval de gedoodverfde kampioen, maar wij hebben in de wedstrijd tegen hun laten zien een goed niveau te kunnen bereiken. Vorig seizoen hebben we de nacompetitie op het laatste moment nog net aan gemist, voor dit seizoen is de doelstelling die minimaal te halen en misschien zit er dan zelfs nog meer in. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat we inmiddels een selectie hebben die daar voor kan gaan.”

Klik hier voor de eindstand in de 1e periode van de Super Cup
Klik hier voor de verslagen van de uitreiking van de Periodeballen
Klik hier voor het algemeen klassement van de Super Cup