ClubsHPRWZ

Wedstrijd MO12 nieuwe mijlpaal Rood Wit Zaanstad

Op een regenachtig complex werd maandagavond de eerste officieuze wedstrijd van de nieuwe meidenafdeling van Rood Wit Zaanstad gespeeld. Na weken training speelde de MO12 een oefenwedstrijd tegen RCZ MO12. Onder toeziend oog van veel ouders werd het een hele leuke eerste wedstrijd. De speelsters van RCZ waren, ondanks dat ze een stuk kleiner waren, zeker niet bang en zo ontstond er een spannende en sportieve wedstrijd, waarbij je kon zien dat de Racers al wat langer samenspeelden. De meiden van Rood Wit Zaanstad kregen zeker enkele grote kansen, maar goed keeperswerk voorkwam een eretreffer waardoor de eerste wedstrijd met 0-4 verloren ging.

Coach en initiatiefneemster van de meiden afdeling bij Rood Wit Zaanstad Hatice Teymen was na afloop vooral trots op haar meiden maar ook op de club. “Voor een eerste keer hebben ze het hartstikke goed gedaan en het allerbelangrijkste was dat ze heel veel plezier met elkaar hadden met een leuke tegenstander. Daarnaast is het voor de club toch weer een nieuwe mijlpaal die we na hard werken met elkaar bereiken.”

Hatice is, naast speelster van het 7*7 team, sinds dit seizoen ook actief in het bestuur van Rood Wit Zaanstad. “We zijn de afgelopen periode als club enorm gegroeid met veel nieuwe (jeugd)leden en dan is het belangrijk dat we als bestuur ook meegroeien. Ik ben mede verantwoordelijk voor de jeugdafdeling, maar heb ook als persoonlijke doel dat er nog meer vrouwen en meiden bij Rood Wit Zaanstad betrokken raken. En dan niet alleen als speelster, maar bijvoorbeeld (ook) als vrijwilliger, scheidsrechter of als trainer.

We hebben al een 7*7 vrouwen team en het oprichten van de meidenafdeling is daarin de volgende stap. Afgelopen weken hebben we meerdere keren met elkaar getraind en inmiddels hebben er 18 meiden zich aangemeld, waarvan de meesten dochters en/of zusjes zijn van bestaande leden. Het idee om een meidenteam te starten is dan ook goed ontvangen binnen de club en het wordt ook enthousiast ondersteund vanuit het bestuur.

Na de winterstop gaan we ons in ieder geval met 1 team inschrijven voor de competitie en we hopen dat er zelfs dit seizoen nog meer teams bij gaan komen. We hebben dan ook zeker nog plek voor nieuwe meiden die bij Rood Wit Zaanstad willen meetrainen en/of voetballen. Ook zijn we nog op zoek naar een nieuwe trainer voor de trainingen op maandag en woensdag, want we willen als club óók de meiden goede begeleiding bieden.”

Voor meer informatie over het aanmelden voor de trainingen of over de vacature kun je terecht bij Hatice Teymen via roodwitzaanstad@gmail.com

Laatste Rood Wit Zaanstad publicaties