ClubsHPZaandijk

Vriendjes en Vriendinnetjes training bij Poema’s zvv Zaandijk

Normaal wordt er bij zvv Zaandijk elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur getraind door de Poema’s. Dit is een groep van 4 tot 6 jarigen die onder leiding van trainsters Bente, Jarissa en Manuela met veel plezier en enthousiasme op een speelse manier kennis maken met het voetballen. Vanmiddag mochten de poema’s ook vriendjes en vriendinnetjes van 4 tot 8 jaar meenemen naar een speciaal georganiseerde training. Ook kinderen die nog geen directe link hadden met zvv Zaandijk konden zich voor de training van vandaag opgeven. 

Om 16.00 uur verzamelden zich een grote groep kinderen op het A-veld. Er werd eerst begonnen met een gezamenlijke warming-up en daarna werd de grote groep opgedeeld in kleine groepjes. Naast de vaste trainsters waren er ook meerdere speelsters van de MO15 en trainer Andre Ris die de begeleiding van de groepjes op zich namen. In totaal waren er 6 onderdelen uitgezet, waaronder afwerken op doel, een hoepel-parcours, een hoedjes-spel en en slalom met een puzzel. De groepjes draaide om de zoveel minuten steeds door naar een nieuw onderdeel, dus uiteindelijk had iedereen alle onderdelen gehad. Halverwege was er voor iedereen limonade met een zakje koekjes en na afloop kreeg iedereen ook nog eens een tas met een mooie bal en een originele Zaandijk-pen.  

Sonja Glandorff, die normaal de trainsters van de poema’s begeleid/ondersteund, was in ieder geval zeer tevreden over het verloop van de speciale training vandaag. In totaal waren er 30 kinderen op komen dagen en daarvan waren er 12 nog niet verbonden aan de club. En het was mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen allemaal waren tijdens en na de training. We hopen dan ook dat ze volgende week weer zullen komen en dat ze dan misschien ook nog meer vriendjes en vriendinnetjes meenemen. 

De speciale vriendjes en vriendinnetjes training is volgende week woensdag 5 mei van 16.00 uur tot 17.30 uur. Op de website van zvv Zaandijk kan er aangemeld worden voor deze training