AssendelftClubsHP

Voetbal Games voor de jeugd bij vv Assendelft

Bij vv Assendelft  wordt deze schoolvakantie de Voetbal Games voor de jeugd georganiseerd. Vandaag was het de beurt aan de Rovers tot en met de JO13/MO13 en morgen is het voor de O15 tot en met O19 (zowel jongens als meiden teams). Bijna 110 kinderen verzamelden zich vanmorgen rond 9.45 uur op het complex. Nadat de kinderen welkom waren geheten door mede organisator Sven Talsma, werd de grote groep op basis van leeftijden onderverdeeld in kleinere groepjes.

Op het A-veld waren er meerdere vormen van partijspel uitgezet en op het B-veld stonden er onder andere een opblaas stormbaan, een basketbal spel en boarding partijspel. Elke onderdeel stond onder leiding van de enkele jeugdtrain(st)ers van vv Assendelft of stagiaires van Sven Talsma’s TC Sports

Jeugd trainer en speler van het eerste elftal Sven Talsma was wel de grote organisator / gangmaker vandaag. Continue was Sven Talsma wel te horen op het complex om de kinderen aan te “sturen” of om nog meer te enthousiasmeren. Mede onder toeziend oog van de Maandagochtendploeg die druk in de weer was op het complex en de jeugdvoorzitter die langs kwam, was het mooi om te zien hoe elke leeftijdsgroep op een andere manier, maar wel met dezelfde plezier en voldoening alle onderdelen beleefden. 

Sven Talsma: “het blijft prachtig om dit soort activiteiten te organiseren en om dan te zien hoe, in dit geval de kinderen aan het genieten zijn. Het is nu natuurlijk bij mijn eigen club, maar met TC Sports kom ik ook veel bij andere voetbalclubs in de Zaanstreek of daarbuiten. Het is vandaag en morgen dan dus voor de jeugd, maar we verzorgen ook voor senioren teams onder andere Voetbal dagen of Teambuilding activiteiten zoals Suppen/Kanoën, Bootcamp en Bubblevoetbal. 

De organisatie, verder bestaand uit Thomas Nuwenhof, Remco Lafeber en Pieter Bakker, was in ieder geval zeer tevreden over de eerste van twee Voetbal Games-dagen. Thomas Nuwenhof: “We wilden graag tijdens de vakantie wat voor de jeugd organiseren. Normaal gaan er altijd een heleboel kinderen op vakantie, maar dat is nu natuurlijk een stuk minder. Toen enkele weken geleden het idee dan ook ter sprake kwam om de kinderen deze periode toch een activiteit aan te bieden, twijfelden we alle vier geen moment.

Met de hulp van meerdere sponsors was de organisatie dan ook zo geregeld en vandaag en morgen kunnen we weer rekenen op meerdere vrijwilligers. Naast de begeleiders van de onderdelen, waren er bijvoorbeeld vier moeders die de gehele ochtend in de weer om voor limonade, koffie en thee te zorgen. Daarnaast hadden ze ook voor tussen de middag voor iedereen heerlijke broodjes gesmeerd.

Hopelijk zal het morgen voor de oudere groepen, waar we ongeveer 50 a 60 kinderen verwachten weer net zo’n een succesvolle dag worden.”


Laatste vv Assendelft publicaties