ClubsFWHP

Mix toernooi bij jeugd Fortuna Wormerveer

Vandaag werd er bij Fortuna W. een mix toernooi georganiseerd voor de gehele jeugd. De verschillende leeftijdgroepen waren gedurende de dag allemaal in blokken ingedeeld. Zo speelden de Mini’s, de O08+O09 en de O13-2+O14-2+O14-3 in drie blokken in de ochtend, terwijl nadat iedereen in de middag aan de beurt was geweest, de O18+O19 de dag uiteindelijk zullen afsluiten.

De organisatie van het toernooi lag in handen van de jeugdcommissie in samenwerking met de (technische) coördinatoren. Daarnaast kon de organisatie reken op de steun van veel vrijwilligers / ouders die zich aangeboden hadden om te helpen rondom de wedstrijdjes. Coördinator / trainer bij de O08 Enes Bahtiri: “de gehele corona periode zijn we bij de jeugd elke zaterdag wel aan het trainen of onderlinge wedstrijden aan het spelen. Dit toernooi is evengoed toch een welkome afwisseling, omdat er nu in andere teamsamenstellingen gespeeld wordt maar vooral doordat de toernooi opzet er toch “ergens” om gespeeld wordt. Je merkt het meteen aan de kinderen, maar zeker ook aan de begeleiders, ze zijn allemaal net even fanatieker dan bij een wekelijkse oefenwedstrijd. Maar het belangrijkste blijft vooral dat de kinderen plezier hebben en weer lekker bezig zijn geweest, al begin je wel steeds meer te merken dat iedereen de competitie steeds meer begint te missen.” 

Bij elke groep waren er pouletjes van 6 teams gemaakt, waardoor iedereen deze ochtend 5 korte wedstrijdjes konden spelen. Naast het spelen van de wedstrijden konden de kinderen zich tussendoor ook uitleven op onder andere een stormbaan en een springkussen. Na de laatste wedstrijden, werden de uitslagen nog verwerkt en kon het eerste blok afgesloten worden met een prijsuitreiking. Voor iedereen was er een medaille en de poulewinnaars kregen een beker uitgereikt. Bij de mini’s kreeg zelfs iedereen een beker. Ook waren er per leeftijdscategorie nog individuele prijzen te verdelen. Tussen de wedstrijden door werd er op een groot kleef dartbord namelijk gestreden voor de “Penalty” bokaal. Diegene met de meeste punten kreeg nog een fraaie beker.

Enes Bahtiri was in ieder geval tevreden over het verloop van de ochtend. De opkomst was deze ochtend bij alle groepen goed en de reacties waren tijdens en na de wedstrijdjes zeer positief. En terwijl de kinderen met ook nog een zakje chips of snoep in de hand voldaan naar huis gingen, maakten de volgende groepen zich al op voor hun mix-toernooi.