ClubsHPZaandijk

TC Onderbouw Gert Jan Olie wil doorgroeien met zvv Zaandijk

echnisch Commissie (TC) lid voor de onderbouw Gert Jan Olie was afgelopen maandag weer vroeg op het complex van zvv Zaandijk te vinden. Terwijl hij zelf als trainer van de JO17 pas om 19 uur hoeft te trainen, is hij bijna altijd wel voor 18 uur aanwezig. De groepen, de JO08 tot en met de JO13, waar hij technisch verantwoordelijk voor is, krijgen dan gelijktijdig op de 2 velden hun training. Gert Jan Olie probeert zo veel mogelijk contact te hebben met de trainers en soms ook de spelers, zodat hij goed op hoogte is wat er in de onderbouw speelt. Hij probeert de trainers eventueel ook te ondersteunen met (nieuwe)oefenvormen of om samen te kijken hoe bepaalde (voetbal)situaties opgelost kunnen worden.  

evaluatie

Gert Jan Olie maakt als TC onderbouw nu ook onderdeel uit van het onlangs opgezette Technische Hart olv Sven Willems (lees hier meer). Gert Jan Olie: “we willen bij zvv Zaandijk een iets andere invulling gaan geven aan het technische beleid bij de club, maar de laatste periode heeft vooral in teken van de trainersinvulling voor komende seizoen gestaan. We hebben met alle trainers bij de jeugdafdeling een evaluatie gesprek gehouden. Natuurlijk is dat dit seizoen iets lastiger aangezien er amper gevoetbald is, maar uiteindelijk komt er door dit soort gesprekken altijd weer dingen naar voren die (op een positieve manier) anders kunnen. Dat geldt dan niet alleen voor de trainers, maar ook voor mij of voor zvv Zaandijk.” 

trainers volgend seizoen

Uit de gesprekken is in ieder geval gebleken dat bijna alle trainers graag door willen gaan bij zvv Zaandijk. Deze week gaat Gert Jan Olie samen met Sven Willems in gesprek om alvast een schets te maken hoeveel teams er volgend seizoen per leeftijdscategorie zijn en hoeveel trainers er dus nodig zijn. Het basisprincipe daarbij is weer dat iedereen twee keer in de week kan trainen en dat elke groep zijn eigen trainer heeft. Gert Jan Olie: “aan de hand van de schets wordt er een voorlopige invulling gemaakt en gaan we weer met onze trainers in gesprek. Ook weten we dan of we eventueel nog op zoek moeten naar nieuwe trainers. Sowieso moeten we nog een TC voor de bovenbouw om het Technische Hart compleet te maken.  Aangezien ikzelf op dit moment ook de JO17 train en Sven tot voor kort de jeugdvoorzitter was, hebben we gelukkig genoeg zicht op de bovenbouw gebeurt dus voorlopig kunnen we het nog goed samen oplossen.

activiteiten

Ondanks de corona periode hebben er al enkele nieuwe spelers zich aangemeld binnen de jeugdafdeling, maar we willen graag nog groter worden bij de jeugdafdeling. Vooral in de onderbouw hebben we (praktisch) nog genoeg ruimte om door te groeien. Door verschillende evenementen te organiseren, willen we kinderen op een leuke manier met zvv Zaandijk in aanraking laten komen. Onlangs hebben we twee succesvolle vriendjes & vriendinnetjes dagen gehad bij de mini’s en daarbij zijn er al meerdere kinderen lid geworden. Het voordeel binnen de club is dat we kunnen rekenen op een grote groep die een rol wil spelen bij de evenementen. Zo heb ik, mede door de trainingsavonden, veel contact met onze keeperstrainer Ray Kahle en samen zijn we eigenlijk continu op zoek naar verbeteringen of nieuwe ideeën. We willen nog open trainingen gaan organiseren voor kinderen die graag op voetbal willen gaan en 5 juni organiseren we de gehele dag een Oranje Festival. In de zomerstop zullen we net als vorig jaar weer de Voetbal Clinics gaan houden voor zowel leden en niet leden. Naast dat de huidige leden een leuke voetbalactiviteit wordt aangeboden, hopen we natuurlijk ook dat er niet-leden zijn die ook lid willen worden, zodat we tenminste nog verder doorgroeien met de gezellige club!”