ClubsHerculesHP

Geslaagd Oranje Festival Hercules Zaandam

Om de clubs te ondersteunen in het werven van nieuwe leden, had de KNVB richting de EURO2021 een speciale activiteit uitgewerkt. Herules Zaandam organiseerde vandaag het Oranje Festival niet allen voor de eigen jeugd, maar ook voor niet-leden die het leuk lijken om op voetbal te gaan. In totaal waren er vooraf ruim 110 aanmeldingen, maar uiteindelijk waren er ongeveer 130 kinderen op het evenement afgekomen. 

Eerst was het de beurt aan de mini’s tot en met de O10. Rond 9.15 uur verzamelden zij zich op het A-veld en werden zijn onderverdeeld in 8 kleine groepjes. De club kon weer rekenen op een groep ouders en trainers die elke groep begeleidde. Er was voor de kinderen een heel parcours uitgezet met onder andere een stormbaan, trefbal, blikschieten, memory spel, boter-kaas en eieren en natuurlijk ook een “gewoon” partijspel. Met veel plezier en enthousiasme werden de diverse onderdelen door de kinderen, en soms zelf ook door de begeleiders, doorlopen.  

Om ongeveer 11.30 kwam de tweede groep op het complex voor hun Oranje Festival. Deze groep bestond uit spelers van de O11 tot en met de O17. Ook zij werden in groepjes opgedeeld, maar voor hun was er wel een andere parcours geregeld. De stormbaan was ook bij deze groep populair en ook het tweeling-voetbal werd met grote hilariteit gespeeld. Maar vooral naar het laserschieten en paintball werd uitgekeken. Sinds kort is ook paintball club PBsports X-ball gevestigd op sportpark de Kuil en zij begeleidde de groepen bij deze onderdelen.  

Technisch Coördinator en trainer Dyron Daal vond dat iedereen sowieso tevreden kon terugkijken op het evenement. We hadden geluk met het schitterende weer, maar ook de opkomst was goed te noemen. Van de 130 waren er bijna 40 kinderen die niet lid waren van de club. Naast dat iedereen een leuke voetbalochtend heeft gehad, hopen we natuurlijk ook dat er van die 40 weer een paar kinderen lid worden van de club, want dat was uiteindelijk toch ook een beetje de insteek van dit Oranje Festival… 

Laatste Hercules Zaandam publicaties