AssendelftClubsHPSK

Sp.Krommenie wint weer Koppiebar Toernooi vv Assendelft

Gisteren werd op het complex van vv Assendelft de finaledag van het Koppiebar Toernooi gespeeld. Net als vrijdag werden de wedstrijden weer druk bezocht en konden de toeschouwers genieten van enkele spannende wedstrijden met (zeer) mooie doelpunten. 

In de verliezerspoule wist vv Assendelft op doelsaldo de 4e plek op te eisen voor Odin’59 en Saenden, dat dit als laatste eindigde. In de winnaarspoule moest de laatste wedstrijd  tussen KFC en Sporting Krommenie de beslissing brengen. Beide teams hadden eerder met 2 doelpunten verschil gewonnen van SVA. In een over 45 minuten redelijk gelijk opgaande wedstrijd werd het uiteindelijk 2-2. In de penaltyreeks was het Sporting .Krommenie die de strafschoppen beter nam, waardoor Sp.Krommenie net als vorig jaar het Toernooi won.

De winnende trainer Jordi van Beek was niet alleen tevreden over het resultaat, maar zeker over het vertoonde spel of in ieder geval de intenties daarbij. We hebben deze zomer een paar goede aanwinsten erbij gekregen, maar daarentegen missen we nu ook nog enkele bepalende spelers. Gelukkig hebben we een brede groep spelers, die zich deze periode kunnen laten zien. Vorige week zag ik op het toernooi van WSV’30 al bepaalde principes terugkomen en die ontwikkeling trokken we deze wedstrijden door.  Uiteindelijk denk ik ook dat het niet onverdiend was dat we het Toernooi voor een 2e keer op een rij winnen.

Het is in ieder geval weer goed voor de uitstraling van Sporting Krommenie. We hebben de laatste jaren wat dat betreft een goede ontwikkeling doorgemaakt binnen de club. Niet alleen bij de selectie, maar zeker ook bij de jeugdafdeling. Er is met Gwendolyn de Koning en Ab ten Broek van de onderbouw en  Clifford Oghogho en Arie Seekles van de bovenbouw een goede onderlinge samenwerking en daar pluk ik uiteindelijk ook weer de vruchten van met de doorstroming van jeugdspelers. Deze Toernooizege is dan ook weer een mooi bevestiging van onze ontwikkeling en hopelijk kunnen we daar dit seizoen ook nog een periodetitel aan toevoegen.  

Uitslagen vrijdag (90 min):
vv Assendelft – SVA 2-4
KFC – Saenden 2-1
Sp.Krommenie – Odin’59 2 3-1

Verliezersronde (45 min):
Assendelft – Odin’59 2 0-0
Saenden – Odin’59 2 0-1
Saenden – Assendelft 0-2

Winnaarsronde (45 min):
KFC – SVA 4-2
Sp.Krommenie – SVA 3-1
Sp.Krommenie – KFC 2-2 (Sp.K wns)