BWClubsHP

TC René Roos over groei Blauw Wit W.

Onlangs werden oa de competitie indelingen van de jeugdteams bekend gemaakt. In het seizoen 2022/23 zal Blauw Wit W. in samenwerking met Graftdijk met 3 gecombineerde tams aan de competitie beginnen. De JO14.1, JO12.1 en de JO12. 2 zal bestaan uit spelers van beide clubs

Technisch Coördinator René Roos: ondanks dat we de laatste periode een groeiend aantal jeugdleden hadden, was het wel snel duidelijk dat het moeilijk zou worden om een JO14 en JO12 te kunnen vormen. Dit kwam vorig seizoen toevallig ter sprake met de begeleiding van Graftdijk na een onderlinge wedstrijd en daarbij bleek dat zij met het zelfde probleem kampten. Na enkele gesprekken tussen de clubs, waar onze coördinator Tamara Bootsman een grote rol bij heeft gespeeld, hebben we besloten om de teams te combineren. De teams zullen voornamelijk gaan trainen en voetballen op ons complex en zullen ook vooral onder leiding komen te staan van trainers van Blauw Wit W.. Wel zullen er enkele begeleiders van Graftdijk betrokken worden bij de teams. Het is in principe voor één seizoen, maar afhankelijk hoe alles in de praktijk zal verlopen, staan we beiden zeker open voor langere samenwerking.

Al hopen we natuurlijk dat de ingezette groei bij de jeugdafdeling ook in deze leeftijdscategorieën voort zal zetten en dat we weer zelfstandig teams kunnen gaan vormen. Naast de vele activiteiten die we organiseren binnen de jeugdafdeling, willen we dit seizoen dan ook vooral investeren in het technische aanbod voor de jeugdspelers. Elk  jeugdteam heeft dit seizoen een eigen trainer en de meeste trainers zijn ook in het bezit van een trainersdiploma of zullen dit seizoen een trainerscursus gaan volgen. 

Ook willen we de trainers meer ondersteuning en begeleiding aan gaan bieden, bijvoorbeeld in de vorm van periodieke trainersbijeenkomsten. Mede daarom hebben we nu ook 2 technisch coördinatoren, waar ik eerst de gehele jeugdafdeling alleen deed. Bij de onderbouw gaat Ab ten Broek met al zijn kennis en ervaring een grote rol spelen en ik zal mij gaan richten op de trainers in de bovenbouw. Daarnaast train ik ook het 2e elftal, wat een opleidingsteam moet gaan worden. Het team bestaat uit heel veel talentvolle jonge spelers vanuit de jeugdafdeling die nog wel de nodige stappen moeten maken voordat ze definitief bij het eerste elftal van de nieuwe trainer Larbi Loukou kunnen aansluiten. Door mijn dubbelrol is het daarbij een groot voordeel dat ik de meeste spelers al goed ken. Het zou in ieder geval mooi zijn als we dit seizoen weer de volgende stappen in een structurele doorstroming binnen de jeugdafdeling maar ook naar /binnen de senioren kunnen zetten. Want uiteindelijk is onze doelstelling om zoveel mogelijk spelers in het eerste elftal / senioren  te hebben die een grote en/of jarenlange betrokkenheid bij de club hebben. 

Foto vlnr Rene Roos en de trainers van de BW/Graftdijk combinatie teams Roland Toonen en Martijn Korver

Laatste Blauw Wit W publicaties