ClubsHPSaenden

Saenden verlengt contract met Ebel Hoekstra

Saenden is met hoofdtrainer Ebel Hoeksta overeengekomen om het huidige contract met één jaar te verlengen. Ebel Hoekstra is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de Wormerveerders en kwam afgelopen zomer over van WSV’30 (zat). Ondanks dat Saenden qua resultaten een wisselvallig seizoen kent en met 11 punten op de 11e plek staat, is Ebel Hoekstra tevreden over de ontwikkeling van zijn selectie dit seizoen.

Trainer Ebel Hoekstra: ” we beschikken dit seizoen over een grote selectie met meerdere nieuwe spelers en ook jonge clubspelers die dit jaar meer betrokken worden bij de het eerste elftal. Door de grootte van de selectie is de concurrentie ten opzichte van afgelopen jaren toegenomen en hebben we ook meermaals nog in wisselende samenstellingen gespeeld. Waar we in het begin van het seizoen misschien nog té afhankelijk waren van bepaalde individuele kwaliteiten, heeft de groep zich als team en als individu duidelijk ontwikkeld.

De jonge talentvolle spelers laten steeds meer zien dat ze mee kunnen op dit niveau, maar ook de ervaren spelers maken nog steeds een groei door. Ze staan open voor de veranderingen en nemen steeds vaker hun verantwoordelijkheid in het coachen van de jonge spelers tijdens en rondom de wedstrijden. We beschikken dan ook over een ideale mix van jonge en ervaren spelers, die steeds meer één groep beginnen te vormen

Door de versterkte promotie en degradatie regeling die vorig seizoen (en ook dit jaar) gold zijn de onderlinge krachtsverhoudingen tussen de clubs in de meeste klassen afgenomen. In onze poule is bijvoorbeeld het verschil tussen de hekkensluiter en de nummer 7 maar 3 verliespunten. Elk team in de 2e klasse speelt wel vanuit een bepaalde organisatie en onderscheid zich vervolgens met verschillende (individuele) kwaliteiten. Het is aan ons, om daar als team goed tegen te wapenen en dat gaat de laatste periode een stuk beter. Niet alleen verdedigend maar ook aanvallend, lukt het ons steeds meer om vanuit een duidelijk plan tot goed voetbal te komen. Het is misschien een cliché, maar ik ben er van overtuigd dat als we dit doorzetten de resultaten vanzelf gaan komen. Onze reële verwachting en ambitie is dan ook om onszelf dit seizoen al via de reguliere competitie veilig te spelen.”

Ebel Hoekstra die dit seizoen na lange tijd weer terugkwam bij “zijn” club is dan ook zeer verheugd met de contractverlening. “Het voelt bij Saenden altijd weer als een warm bad en er heerst veel positiviteit binnen de club en rondom de selectie. Het is grote en mooie uitdaging om met de jonge en ervaren spelers aan de slag te gaan en gezamenlijk onze ambities waar te maken. De positieve ontwikkelingen zijn in ieder geval duidelijk zichtbaar en van beide kanten voelt de contractverlening dan ook als een logische stap.”


Voetbal Varia is opgesplitst in 2 websites. Op deze website voetbalvariazaanstreek.nl komt oa het nieuws mbt de Zaanse clubs en alle uitslagen & standen (regionaal bereik). Op voetbalvaria.nl blijft oa het overzicht met Jeugdtoernooien en de KNVB publicaties (landelijk bereik) . Ook de social media kanalen zijn gesplitst. De “oude” kanalen zijn omgezet naar Voetbal Varia Zaanstreek en voor Voetbal Varia zijn nieuwe accounts gemaakt Klik hier voor het nieuwe instagram account en klik hier voor het nieuwe facebook account


 foto Theo van Vlaanderen

Naar alle Saenden publicaties