ClubsHPSaenden

Recordopbrengst Grote Club Actie voor familieclub Saenden

Afgelopen week werd bekend gemaakt, dat met een totale opbrengst van 9,5 miljoen de jaarlijkse Grote Club Actie weer een groot succes was. Vanwege onder andere het gebrek aan kantine inkomsten was het voor de clubs dit jaar nóg belangrijker om, ondanks alle beperkingen, zo veel mogelijk loten te verkopen. Dat gold zeker ook voor Saenden.

De club stelde dan ook topverkopers leuke prijzen, zoals een trainingspak en sporttas van de club in het vooruitzicht en qua promotie werden vooral de social media kanalen en de App-groepen van de teams ingezet. Gezien het grote aantal volgers, werd op die manier toch nog de ouders, familie en supporters bereikt en vervolgens was het club-gevoel, de betrokkenheid dat de rest deed. Want Saenden kreeg goed nieuws, met 1221 verkochte loten, gingen ze voor het eerst over de magische grens van 1200 loten heen. De deelname aan de Grote Club Actie was zo goed voor bijna 2.900 euro! 

Donaties senioren en dames afdeling
Net alles alle andere clubs heeft ook Saenden op dit moment weinig tot geen extra inkomsten. Géén kantine omzet, géén blinde pool (een soort toto rondom de wedstrijden van het eerste elftal) en daarbij zit Saenden met de de contributie al aan de ondergrens. De club is daarom op dit moment afhankelijk van sponsoren, maar kan gelukkig ook nog rekenen op andere initiatieven. Zo hebben de senioren en damesteams bijvoorbeeld gezamenlijk een bedrag van € 1000,- euro gedoneerd aan de jeugd. Een bedrag dat ze normaal in de 3e helft in de kantine hadden uitgegeven. “Door deze acties kunnen we de opbrengst van de Grote Club Actie gelukkig dan ook “gewoon” grotendeels besteden aan de doelen die we vooraf bepaald hadden”, aldus bestuurslid Vanessa Mooij. “We zullen weer nieuwe materialen voor de club aanschaffen en ook gaan we hiermee activiteiten voor de jeugd organiseren”. 

Activiteiten zaterdag
Mede door de hulp van een vaste groep trainers en vrijwilligers die zich elke week weer inzetten, wordt er doordeweeks nog gewoon door getraind bij de club. Al merkt de begeleiding wel dat door het gebrek aan een competitie, aan een doel de motivatie toch af en toe minder is. Vanessa: “Daarom was deze opbrengst ook zo belangrijk, met het organiseren van activiteiten op de zaterdagen hou je namelijk toch de binding en hou je de jeugd op een leuke manier bezig. Eerder hebben we al onder andere onderlinge wedstrijden, toernooien of speciale techniektrainingen georganiseerd en ook aankomende zaterdag hebben we weer een vol programma. De JO15-JO18 spelen een onderling toernooitje in de Sporthal in Wormer en de jongste jeugd vanaf de JO09 gaat naar het Klimpark in het Twiske. Verder hopen we met de komende periode nog een viswedstrijd te houden en met de jeugd weer te kunnen voetballen in het zand bij The Beach in Aalsmeer” 

Familieclub
Ondanks dat het jeugdbestuur met alle beperkingen het maximale probeert te doen voor haar jeugd, staat het uiteraard allemaal in schril contrast met wat er normaal (in deze periode) georganiseerd wordt bij de club. Saenden organiseert met onder andere een Paasbingo, Disco’s, Gourmetten, Paintballen, feestjes met Sinterklaas en Halloween, Open Dagen en het jaarlijkse meerdaagse jeugdkamp voor de gehele jeugd heel veel activiteiten. Het is ook waar Saenden voor wilt staan, het moet niet alleen om voetbal draaien. Volgens Vanessa is het ontzettend belangrijk om lid te (kunnen) zijn van een vereniging, “het is goed voor je sociale netwerk, je bouwt iets op met elkaar en iedereen kent elkaar. Saenden is wat dat betreft een echte familie club, die voor iedereen toegankelijk moet zijn en blijven. Wij hebben bv ook een kledinghok die vol staat met voetbalschoenen, trainingspakken etc die geleend kunnen worden en ook de activiteiten zijn bijna allemaal gratis.”

Groei
De club is mede door dit beleid ontzettend gegroeid de afgelopen jaren, niet alleen in ledenaantallen maar ook op sportief gebied. De jeugd groeit in rap tempo en draait op redelijk niveau boven in mee. Er is een grote damesafdeling en ook van het eerste o.l.v. hoofdtrainer Rene Reijinga wordt veel verwacht in de derde klasse. Vanessa: “We werden altijd gezien als klein boerenclubje waar het altijd alleen maar gezellig was en verder niet zoveel presteerde. Die tijden zijn echt veranderd, door met elkaar hard te werken hebben we bewezen dat gezelligheid en prestaties ook samen kunnen gaan! 

Maar dit had allemaal niet gekund zonder onze leden en vrijwilligers, we hadden dit jaar dan ook graag met hun ons 60 jarig bestaan gevierd met een jubileum feest. Helaas kon dat niet doorgaan, maar zodra het kan, zullen we het feest zeker alsnog groots vieren, al is het maar als dank naar deze leden en vrijwilligers toe!” 

Laatste Saenden publicaties