ClubsHPRCZ

RCZ, de club waar alles kan…

Gisteren stond bij RCZ alweer de laatste activiteit van het jaar 2020 op het programma, namelijk het Oliebollen Toernooi voor de gehele jeugd. Normaal gesproken werd dit toernooi na kerst in de Struyck georganiseerd, maar tot een kleine teleurstelling van sommige spelers kon het jaarlijkse zaaltoernooi  door alle maatregelen daar niet doorgaan. Maar ook op het veld werd er door de JO08 t/m JO18 + MO13 t/m MO17 met veel plezier in toernooivorm gevoetbald. Voor alle spelers lagen er medailles klaar en voor iedereen was er een lekkere oliebol of appelflap.

RCZ Dwergen
Naast het toernooi werd er op een apart veld ook nog door de RCZ-Dwergen getraind. Deze groep, bestaande uit kinderen van 4-5 jaar, kan ook in deze periode elke zaterdag gratis op een vrijblijvende manier kennis maken met voetballen en de club. Volgens secretaris Fiona Hoogmoed zijn deze wekelijkse trainingen een groot succes en heeft het de afgelopen seizoenen al voor de nodige instroom naar de JO07 geleid. “Ook nu hebben we elke week wel weer een groep van ongeveer 20 RCZ-Dwergen die onder leiding van vaste trainers en soms ook selectiespelers trainen.”   

Plezier
Sowieso is RCZ de laatste jaren bij alle afdelingen enorm gegroeid. Het ledenaantal is in zes jaar tijd bijna verdubbeld naar meer dan 720 leden en zelfs in deze periode komen daar nog steeds nieuwe leden bij. Maar het beleid bij de club waar het in de Zaanstreek om bekend staat blijft ook nu hetzelfde: vooral plezier hebben, zowel binnen als buiten het veld en zowel bij de senioren als de jeugd. De selectie moet door komst van veel nieuwe spelers bijvoorbeeld zeker kunnen meedraaien om promotie plaatsen. Maar voor het bestuur blijft het allerbelangrijkste, dat de nieuwe spelers zich thuis (gaan) voelen bij de club en graag lid willen zijn van RCZ, ongeacht of ze nou in de vierde of eerste klasse spelen.  

Uitstraling
Normaal gesproken zou zo’n snelle groei een grote druk leggen op de organisatie maar Fiona merkt dat de groep vrijwilligers is meegegroeid. Met (de ouders van) elk nieuwe lid  houdt ze een kennismakingsgesprek over hoe het er aan toe gaat bij de club, maar ook wat er verwacht wordt van de leden of ouders. Fiona merkt in die gesprekken dat de bereidheid om mee te helpen tot nu steeds groot is en volgens haar komt dat ook zeker door de sterke uitstraling die de club heeft. “Nieuwe leden kiezen bewust voor RCZ en kiezen dus bewust voor het beleid dat de club voert. (Ouders van)nieuwe leden willen daar dan ook onderdeel van zijn en dus ook graag meehelpen.”

Jubileum Activiteiten
Het was gisteren dan ook niet alleen druk met kinderen, maar ook met trainers en commissieleden die er voor zorgden dat het Oliebollentoernooi gezien de opkomst en reacties weer een succes werd. Fiona: “Het is deze groep vrijwilligers die het voor ons mogelijk maakt om zo veel te organiseren en we proberen de meeste activiteiten ook jaarlijks terug te laten komen waardoor iedereen er ook echt naar uit gaat kijken.” Bij de jeugd zijn onder andere de jaarlijkse jeugdbingo, FIFA-Toernooi, filmavonden, Zes-kamp, Night of the Racers,100%-Funochtend voor de allerkleinsten en natuurlijk het eigen Ella Arendse jeugdtoernooi inmiddels niet meer weg te denken, maar de club staat ook bekend om de Sylvester Loop, de gezellige Supermegabingo-feest avonden en het Freek Groot-toernooi voor senioren teams.  

Het liefst had de club in haar 100ste seizoen zelfs nog meer activiteiten georganiseerd of de bestaande activiteiten met een jubileum sausje overgoten, maar helaas zit dat door alle maatregelen er nu niet in. “1 juli 2021 is RCZ haar 100e verjaardag, sowieso komt er een speciaal jubileum boek en hoe en wanneer dan ook, we zullen het jubileum groots vieren”, aldus voorzitter André Punt tot slot voordat hij weer op pad gaat om kerstpakketten bij de vrijwilligers thuis te bezorgen.

(niet iedereen van de Dagploeg was vrijdag aanwezig en/of staat op de foto)


Laatste RCZ publicaties