ClubsHPZaandijkZCFC

Met de oliebollen van ZCFC en Zaandijk het nieuwe jaar in…

Nog één gezellige avond en het bewogen jaar 2020 zit er eindelijk op en dan kunnen we hoopvol uitkijken naar het nieuwe jaar. Bij veel voetballiefhebbers zal dat in ieder geval gaan met onder andere een schaal oliebollen gebakken door de vrijwilligers van ZCFC of Zaandijk. Bij deze 2 clubs was het gisteren en/of vandaag namelijk een drukte met leden voor het afhalen van de bestelde oliebollen en krentenbollen. 

Contact leden
We zijn heel erg tevreden met het succes van deze oliebollen actie, aldus ZCFC voorzitter Martijn Jonker. Gisteren heeft de gehele dag een team van zelfbenoemde “Meester Oliebollenbakkers” met heel veel plezier honderden krentenbollen en oliebollen gebakken. Het was dan ook de continu druk in de kantine van ZCFC, met leden die hun bestelling kwamen ophalen. Martijn Jonker: “Na de Bingo/Loterij, verkoop van Mondkapjes laat je als club met deze actie weer zien, dat je ook in deze periode probeert uit te gaan van de mogelijkheden. Ook het sociale gedeelte van de actie is niet geheel onbelangrijk, je ziet elkaar weer even en je maakt toch met iedereen weer even (kort) praatje. Zo hou je toch nog contact met je leden”. Met de opbrengst gaat ZCFC fase II van de nieuwe overkapping voor de kantine financieren. Aan het begin van de corona crisis hebben ze een eerste deel van het terras overkapt, aangezien door de (1,5 meter) maatregelen de kantine te klein was geworden voor de bezoekers. “De overkapping bleek zo’n groot succes dat we deze binnenkort met de Mopperploeg en een bouwploeg gaan uitbreiden. Er komen ook meteen vaste BBQ’s, we willen hiermee in ieder geval alvast voorsorteren voor als we straks weer teams en toeschouwers mogen ontvangen”    

Gun factor
Ook bij Zaandijk waren er bij de initiatiefnemers van de oliebollen actie tevreden gezichten. Er kon sinds ruim een week online bestellingen doorgegeven worden en door een deel van de Kantine Commissie zijn er vandaag en gisteren meer dan 1100 oliebollen, appelbollen en krentenbollen gebakken. Gisteren was het nog voor de jeugdleden die aan de Kerst Clinics hadden meegedaan. Op 2 woensdagen werd er in de kerstvakantie door een groep spelers van 8 t/m 17 jaar allerlei voetbalspelletjes gedaan. Mede organisator Marja Hartland: “we wilden de kinderen ook in de winterstop graag op een leuke manier bezig houden en dat is gezien de opkomt en reacties zeker gelukt. Dat iedereen na afloop als verrassing nog een oliebol kreeg, maakte het helemaal geslaagd”. Vandaag waren ze bij Zaandijk vanaf 7 uur al weer bezig om de bestellingen in orde te maken. Jessica Roodhorst: “het heeft al onze verwachtingen overtroffen en zelfs na de deadline gisteren kwamen er nog vele bestellingen binnen. We merken gewoon dat de gun factor bij de leden hoog is en dat de leden ook behoefte hebben om elkaar weer even te zien en te spreken. Dat zegt veel over de familiare club die we zijn. Uiteraard kunnen we de opbrengsten goed gebruiken voor onze nieuwe overkapping voor de kantine, maar het sociale gedeelte was toch wel een grote drijfveer om dit te organiseren.”     

Twee verschillende clubs maar eigenlijk één geluid, de vrijwilligers en leden missen elkaar. Ze missen de saamhorigheid en het plezier met elkaar. Het succes van deze actie maakt dat alleen nog maar eens duidelijk, hopelijk geeft 2021 iedereen weer de mogelijkheid om naar de club te kunnen