Prikbord

Prikbord: doe mee aan het WK Zaanstad (7-12 jr)

Dinsdag 21 mei a.s. (3de Pinksterdag) organiseert sportmarketingbureau SportsGen het WK Zaanstad bij ZVV Zaandijk voor alle kinderen uit de Zaanstreek tussen 7 en 12 jaar. Het WK Zaanstad valt onder het succesvolle Zaanstad Cup concept en valt dit jaar binnen het jubileumjaar 50 jaar Zaanstad. Deelname is gratis.

Zaanstad kent 180 nationaliteiten
Kinderen uit de Zaanstreek stellen zelf een team samen en spelen een groot 3×3 voetbaltoernooi tegenover de Zaanse Schans. De enige voorwaarde is dat het team voldoet aan de leeftijdseis. Er zijn drie leeftijdscategorieën: 7/8 jaar, 9/10 jaar en 11/12 jaar. Doel is om zoveel mogelijk Zaanse kinderen, alle genders en nationaliteiten met elkaar en door elkaar, een heerlijke dag te bezorgen. Zij zijn de Sterren van Pinksteren.

Ieder team krijgt een naam, een naam van een land. Een land waarvan er mensen in Zaanstad wonen. Het deelnemende team hoeft natuurlijk niet te bestaan uit inwoners uit dat land. Het gaat erom dat het voor de kinderen niet uitmaakt wie voor welk land speelt, maar dat iedereen gelijk is en dat sport daar een grote rol in speelt. Daarbij is sporten leuk en gezond.

We noemen het evenement WK Zaanstad (vanwege de enorme hoeveel nationaliteiten die er in Zaanstad wonen). En het WK Zaanstad is op 3de Pinksterdag, precies 450 jaar na de bevrijding van de Zaanstreek van de Spaanse bezetting. Het event vindt plaats op derde Pinksterdag 2024, dinsdag 21 mei, bij ZVV Zaandijk.
Aanvang 10.00, einde 17.00 uur.

Aanmelden kan via www.wkzaanstad.nl

Ook een oproep voor trainers, spelers, vrijwilligers of activiteiten plaatsen op het Voetbal Varia Zaanstreek Prikbord, geef de oproep door via dit formulier


Naar alle Prikbord oproepen